Persoanele fizice pot achizitiona un autoturism nou, cu emisii scazute, în locul celui vechi, poluant, in baza Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto National „Rabla Clasic 2016”.
Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) – ne-a informat Agentia pentru Protectia Mediului Bacau – a aprobat lista finala a producatorilor validati sa participe în Programul Rabla 2016.

Prtin programul „Rabla Clasic” românii pot beneficia de o prima de casare pentru achizitia unui autovehicul nou câta vreme îsi caseaza autovehiculul vechi. Bugetul alocat este de 145 de milioane de lei.

Pentru ”Rabla Clasic” ramâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesarii suplimentare a doua eco-bonus-uri: unul de 750 de lei – care poate fi adaugat primei de casare in situatia in care se alege o masina al carei motor genereaza o cantitate de emisii de bioxid de carbon sub 100 g pe kilometru – si altul de 1.500 de lei pentru situatia în care se opteaza pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

PUBLICITATE

Daca masina noua respecta ambele criterii, un cetatean poate beneficia de ambele eco-bonus-uri, putând sa ajunga, cu tot cu prima de casare, la o finantare de 8.750 de lei, care va fi suportata de AFM din costul masinii noi.

Informatii privind listele producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe în anul 2016 la programul Rabla Clasic si Rabla Plus sunt publicate pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro).

In lista producatorilor validati pe puncte de lucru din judetul Bacau figureaza Cybernet Auto Center (pentru marcile Audi, Vo;kswagen si Skoda) si Exclusiv Motors Bacau (Opel) – ambele din Bacau. De asemenea, in Lista operatorilor autorizati sa desfasoare activitati de colectare, dezmembrare si/sau tratare de vehicule scoase din uz sunt 17 adrese din judet.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ