– el a slujit, mai bine de un sfert de veac, comunitatea ortodoxa bacauana

Sfânta Liturghie de duminica s-a savârsit in Biserica „Sfântul Gheorghe” din cartierul Orizont intr-o atmosfera de apasatoare tristete. Disparitia tragica si fulgeratoare a preotului Constantin Leonte a cutremurat intreaga comunitate crestin-ortodoxa bacauana.

In inimile credinciosilor inca mai rasunau ecourile cuvintelor de invatatura pe care, cu marinimie si intelepciune, parintele Constantin le impartea. Acum, parintele participa la liturghie intins pe catafalc, cu trupul, dar, in spirit, era mai viu ca niciodata. O data cu rugaciunile de binecuvântare, a venit clipa in care enoriasii si preotii coslujitori din Parohia „Sf. Gheorghe” au fost nevoiti sa-si ia ramas-bun de la cel care, aproape zece ani, a pastorit in aceste locuri cu râvna si evlavie.

PUBLICITATE

Lor li s-a alaturat Inaltpreasfintitul Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care s-a rugat la capatâiul fratelui sau duhovnicesc, alaturi de un numeros sobor de preoti de pe tot cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. „In lucrarea sa sarcedotala, parintele Constantin tindea spre credinta si spre dragoste, spre nadejde si spre blândete, spre curatenie, toate acestea definind vrednicia preoteasca”, a marturisit IPS Teofan, fost coleg de facultate si camarad de arme cu cel mutat la Domnul.

Apoi, familia, preotii si credinciosii au inconjurat biserica insotind trupul neinsufletit spre locul de odihna vesnica din Cimitirul Central. Cu lacrimi in ochi, ei l-au petrecut pe parintele Constantin care, alaturi de socrul sau, Nicolae Senchea, a fost asezat in pamântul primitor, unde va astepta a doua venire a Mântuitorului.

[wonderplugin_gallery id=”441″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Se vede că suntem un oraș de tot rahatul. La înmormântarea lui ” Ceaușescu” băiatul bun al FCM-ului au fost sute de mesaje de condoleanțe, RIP-uri cât și mesaje de susținere. La ditamai părintele, profesor cunoscut de atât amar de oameni prin natura meseriei lui au fost doar câteva mesaje. Poate la dânsul s-au manifestat altfel oamenii? Nu știu, sper să fie așa.

  2. Cu profund regret am aflat vestea trista a mutarii la cele vesnice a Parintelui Leonte Constantin .Dumnezeu sa-l odihneasca in pace , iar familiei indurerate sincere condoleante!!! Un fost coleg de facultate din Ardeal, care l-am apreciat si l-am simpatizat foarte mult.

LĂSAȚI UN MESAJ