Specialistii straini lucreaza la montarea acceleratorului de particule/Foto: Geta Panaite

La Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau a fost adus, marti dupa-amiaza, si computerul tomograf plan tratament, care va fi instalat in noua Sectie de Radioterapie, unde vor fi tratati bolnavii de cancer.

„Acest aparat reprezinta a doua piesa esentiala din sistemul de radioterapie ce va fi instalat la Spitalul Judetean. Cu ajutorul acestui computer tomograf se va localiza cu foarte mare precizie formatiunea tumorala”, a explicat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Pe baza informatiilor furnizate de acest computer, acceleratorul isi va directiona raza de actiune exact pe formatiunea tumorala si astfel se va evita iradierea inutila a tesuturilor sanatoase din jurul acesteia. In prezent, o echipa de specialisti din Germania, trimisa de firma producatoare, lucreaza la montarea acceleratorului de particule, care a ajuns in urma cu doua saptamâni la spital.

PUBLICITATE

In paralel se continua si lucrarile la cladirea in care va functiona Sectia de Radioterapie, acestea fiind in grafic.

Potrivit raportului de sanatate a populatiei din judet, intocmit de Directia de Sanatate Publica Bacau, la inceputul acestui an erau in evidente circa 8.000 de bolnavi de cancer. Numai in 2015 au fost depistate 1.527 de cazuri noi, peste 200 dintre acestea fiind cancere de sân la femei.

Desi numarul bolnavilor creste de la un an la altul, in tara sunt doar 14 centre de radioterapie de stat. Din acest motiv multi dintre ei sunt pusi pe liste de asteptare, pentru a beneficia de iradiere, dar, din pacate, unii se sting inainte sa mai ajunga la tratament. De aceea, infiintarea Sectiei de Radioterapie la Spitalul Judetean Bacau reprezinta o reala sansa la viata pentru acei pacienti care nu reusesc sa intre la terapie in timp util.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. dar cine o sa lucreze in ceasta sectie ?? medicii nu aveti, sunt plecati la iro iasi,acesti medici fa performanta cu rezultate remarcabile dr valu si dr bugean,vom vedea cine o sa lucreze la acest aparat??

  2. Singurul lucru bun care la facut Benea in toate mandatele lui. Pacat ca a durat prea mult si unii care au avut nevoie nu au reusit sa faca tratament.
    Asta arata ca avem o clasa politica slaba la Bacau. Si in legatura cu cei 2 doctori care au plecat la Iasi este ca se-au batut joc de ei de asta au plecat, cu zeci de promisiuni si conditii de evul mediu au avut parte. Rusine conducerii

LĂSAȚI UN MESAJ