– in acest an, procurorii bacauani fac deja cercetari in 17 dosare de abuz sexual, cât intr-un an intreg, fiind pe locul II dupa Iasi

Dupa cazul de la Vaslui, unde o eleva a fost violata pâna la lesin de sapte indivizi, toata atentia opiniei publice si nu numai s-a indreptat catre victimele acestui gen de infractiuni si asupra modului in care sunt anchetati cei ce le comit.

Judecatorul Cristi Danilet, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a efectuat o analiza pe judetele unde sunt instrumentate dosare penale privind infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale si potrivit acesteia cele mai multe abuzuri sexuale s-au inregistrat in Iasi, Vaslui si Bucuresti. „Mentionez ca aceste cifre exprima doar numarul de dosare în care procurorii au formulat acuzatii. Evident, numarul de infractiuni reale comise este mai mare decât numarul de infractiuni sesizate (pentru ca victima alege sa nu depuna întotdeauna plângere la politie/parchet)”, explica judecatorul Cristi Danilet, in materialul postat pe blogul personal.

PUBLICITATE

In ceea ce priveste judetul Bacau, in anul 2011 au fost luate in evidenta 20 de fapte de abuz sexual, in 2012 alte 17 fapte, in 2013 au fost 20 de infractiuni iar in anul 2014 s-au instrumentat 27 de dosare. Anul acesta, lucrurile stau cu totul altfel. Potrivit unei statistici pe judete, pentru anul 2015, publicata de aceeasi sursa, procurorii din Bacau fac cercetari in 17 cazuri de abuz sexual, fiind depasit doar de Iasi, care are 34 de fapte. Dintre cele 17 infractiuni investigate de magistrati, 9 sunt de viol iar 8 de act sexual cu un minor. La unitatile de politie din judet au fost sesizate 32 de fapte de viol, insa nu toate s-au confirmat.

Copile abuzate de vecinul de bloc

In urma cu aproape doua saptamâni, un barbat de 64 de ani, din municipiul Bacau, a fost arestat dupa ce ar fi abuzat sexual patru copile cu vârste cuprinse intre 6 si 11 ani. Fetele locuiau in bloc cu el sau in imobilele vecine si le ademenea cu bani sau dulciuri.

Potrivit anchetatorilor, cu una dintre victime ar fi intretinut relatii sexuale in fata celorlalte. Individul este cercetat pentru act sexual cu un minor si corupere sexuala. Un caz la fel de revoltator s-a petrecut si la sfârsitul lunii iunie, in comuna Podu Turcului.

Aici, o batrâna de 94 de ani a fost batjocorita chiar de fiul ei de 67 de ani. Biata femeie a trecut prin clipe de cosmar si abia dimineata a putut sa ceara ajutor de la o vecina. Desi era plina de vânatai si agresiunea sexuala era confirmata, arestarea suspectului s-a facut abia dupa o saptamâna, timp in care victima a stat prin vecini pentru ca ii era teama sa se mai intoarca acasa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ