5 mai 2024
ActualitatePrincipalele obiective de investitii din bugetul judetului: Aeroportul si Sectia de Oncologie

Principalele obiective de investitii din bugetul judetului: Aeroportul si Sectia de Oncologie

Principalele investitii de anul viitor, din bugetul judetului, vor fi modernizarea Aeroportului Bacau, modernizarea Sectiei Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau si asfaltarea mai multor drumuri judetene.

Aceste obiective au fost nominalizate de presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, ca fiind prioritare pentru 2014. In jurul lor va fi alcatuit si bugetul pe anul viitor. In privinta Aeroportului, presedintele CJ nu a dat mai multe amanunte, dar cert este ca zilele trecute abia a fost reziliat contractual de concesionare incheiat cu Blue Air, intrat in vigoare pe 27 ianuarie 2010.

Motivul este neindeplinirea obligatiilor de catre concesionarul Blue Air, adica extinderea platformelor, construirea unei noi piste, de 2,5 km, de pe care sa poata decola avioane grele, un terminal nou, cai de rulare, facilitate cargo, sistem de balizaj luminos, echipamente pentru controlul traficului aerian, sisteme de salvare etc.



Termenul de finalizare era septembrie 2013, dar Blue Air a finalizat o parte infima din lucrari. Cu toate dificultatile, Aeroportul din Bacau este unul dintre cele mai uzitate din tara, iar numarul pasagerilor este de circa 400.000 pe an.

La Sectia de Oncologie, problemele principale sunt deficitul de personal, spatiul insuficient si lipsa unor medicamente. Sectia are doar 30 de paturi, in timp ce numarul bolnavilor a tot crescut, iar aparatura de cobaltoterapie este, de asemenea, o necesitate stringenta.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri