30 aprilie 2024
ActualitateSaracie in Politie si la oras, si la sate

Saracie in Politie si la oras, si la sate

Patrula cu piciorul

Saracia din Ministerul Afacerilor Interne, recunoscuta chiar si de ministrul Radu Stroe, se resimte din plin la posturile de politie din mediul rural. In judetul Bacau, in 9 comune nu exista nici macar un autoturism pentru agentii care-si desfasoara activitatea aici. Pentru a se putea deplasa la evenimentele care apar acestia trebuie sa apeleze fie la colegii din localitatile vecine, dar care au masina in dotare, fie la primari. O alta varianta ar mai fi bicicletele distribuite in urma cu mai multi ani, dar care nu sunt de niciun folos pe timp de iarna. De cealalta parte, nici cei care au masini de serviciu nu au prea multe motive de bucurie. Acestea sunt foarte uzate, iar benzina este limitata. Ministrul Radu Stroe a spus ca isi va da demisia daca la rectificarea din vara nu va primi mai multi bani de la buget. In momentul de fata, politistii din Prajesti, Izvorul Berheciului, Strugari, Corbasca, Târgu Trotus, Odobesti, Casin, Magiresti si Bogdanesti exerseaza mersul pe jos la evenimente.

„La noua posturi de politie nu sunt autoturisme, dar sunt la sectiile rurale si atunci când au nevoie se deplaseaza cu acestea. Oricum, nu sunt localitati care sa ridice mari probleme.”
cms. sef Vasile Oprisan, insp. sef IPJ Bacau



„Primaria are masina dar este a noastra. Politistii mai merg cu bicicleta sau cu masinile lor personale daca trebuie sa ajunga undeva. La noi nu prea apeleaza.”
Eugen Antica, primar Prajesti

„De regula mai apeleaza si la noi daca au nevoie. Aici, la Izvorul Berheciului nu a fost niciodata masina la postul de politie. Ii mai ajuta colegii de la Colonesti, noi cu masina primariei, uneori chiar si cu cele personale. Avantajul este ca suntem o comuna mica si nu sunt probleme foarte mari.”
Stefan Matees, viceprimar Izvorul Berheciului

„Aici a fost masina, intr-un timp, dar acum nu mai au. Comuna este mare, sunt solicitati si le mai punem masina primariei la dispozitie când este o urgenta. Mai au si masini personale. Se descurca cum pot.”
Vasile Rotariu, primar Strugari

„Masinile pe care le avem in dotare, cele primite in 2006, sunt scoase din uz, dar sunt altele mult mai vechi. Sunt depasite atât din punct de vedere al starii tehnice cât si al numarului de kilometri. Sunt masini care merg aproape 24 de ore din 24. E o problema pentru ca se poate ajunge ca unii politisti sa refuze sa se mai urce la volan. Bugetul s-a redus an de an si s-a ajuns aici. Stiu ca sunt politisti in mediul rural care nu au autoturisme de serviciu. Ne facem si noi treaba cum putem, dar in acelasi timp se vrea si performanta.”
Marian Pavel, lider sindicat SNPPC Bacau

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri