30 aprilie 2024
ActualitateNewEra SmartHouse. Viitorul începe acum

NewEra SmartHouse. Viitorul începe acum

Cu toții suntem fascinați de tehnologiile înalte și apreciem faptul că fel de fel de gadgeturi vin să ne îmbunățească modul de viață și nivelul de trai. Vestea bună e că, de câteva luni, în Bacău există un magazin specializat în soluții smart pentru casă și nu numai. NewEra SmartHouse este situat pe str. Ștefan cel Mare nr.7 și pentru a înțelege mai multe despre ce putem găsi aici, am stat de vorbă cu Florin Popa, administratorul acestui loc.

-Cum v-a venit ideea să deschideți un astfel de magazin?

-Eu sunt pasionat de mic de tot ce se întâmplă în domeniul electric, electronic, ș.a.m.d. Numai că studiile mele și afacerile mele anterioare erau în alt domeniu, mai exact în cadastru.



-Dacă tot veni vorba de studii…

-Sunt băcăuan. Acum locuiesc aici, pe str. Ștefan cel Mare iar înainte am stat pe Mioriței. Am făcut „generala” și liceul în Bacău iar studiile universitare la Iași, la Facultatea de Cadastru din cadrul Universității „Gheorghe Asachi”.

-Revenind, e vorba de o pasiune mai veche…

-O pasiune mai veche. Din 2017 mă tot gândeam cum să fac. Atunci am văzut un întrerupător smart. Iar mie îmi place să studiez, să văd cum e, cum funcționează. E vorba de întrerupătoarele Livolo. Sună a italian dar e chinezesc. Și atunci mi-am comandat întrerupătoare pentru acasă. La vremea respectivă, un singur întrerupător costa cam 25 USD. Era ok. Îl am și acum și funcționează. Ca să înțelegeți mai bine, este un întrerupător cu touch, are sticlă pe deasupra și e cu led. Și mai e și dimabil, adică poți să reduci intensitatea luminii. M-am gândit de atunci să aduc mai multe, să deschid o afacere. Mi-am făcut un calcul, iar cu prețul de achiziționare de 25 USD, plus transport, taxe de vamă, plus TVA și adausul meu comercial… Așa că ar fi ajuns la aproximativ 400 de lei la vânzare, un preț la care nu știu câți cumpărători aș fi avut. Așa că am renunțat.

-Și totuși pasiunea nu a fost învinsă.

-Sigur că nu. Anul trecut, prin septembrie, mi-a venit ideea să-mi fac toată casa inteligentă. Am găsit un partener în China, mi-a plăcut modelul lui, ce putea să facă acel întrerupător, am comandat în casă, după care mi-am luat și senzori de inundație, senzori de fum și senzori de gaz. Totul smart. Le-am comandat, le-am testat și toate au fost foarte bune. Apoi am făcut parteneriat cu el, după negocieri, să fiu unic distribuitor pe România. A fost prima mea condiție. Să import de la el și să fiu singurul pe România. Vorbesc de brandul Shuwei. Am testat din nou, am negociat, am bătut palma și am adus marfa. Shuwei este un producător și are toate actele în regulă iar produsele sunt certificate și conforme cu normele europene.

Și așa s-a născut NewEra SmartHouse.

-În decembrie am făcut o firmă nouă, NewEra House, iar magazinul e NewEra Smart House. Am găsit acest spațiu, în care nu mai funcționa nimic de mai bine de un an și ceva. A durat aproape trei luni amenajarea.

-S-a întâmplat într-o perioadă cam tulbure și mă refer la situația pandemică. Nu ați avut o teamă că nu va merge?

-Ba da. De felul meu sunt o persoană calculată. Înainte de a spune sau a face ceva mă gândesc foarte bine. Iar în viață acest lucru m-a ajutat să cresc. Am avut un pic de teamă și chiar am discutat cu soția mea. Este un risc, dar în afaceri dacă nu riști, nu câștigi. Așa că ne-am hotărât să facem afacerea. Fiind pandemie, mi-am zis că am timp numai bine să amenajez spațiul cum trebuie. Era și mai rece… Apoi am zis că s-a terminat valul iar oamenii încep să mai iasă din casă și că vor veni la magazin. Sincer, nu aveam așteptări foarte mari din prima. Pentru că dacă lumea nu te cunoaște, nu știe despre produse, nu te recomandă. De aceea, în magazin toate produsele sunt la vedere. Se pot testa, butona, pentru că sunt funcționale.

-La un moment dat ați pomenit de senzorii de gaz. Nu ar trebui să existe o aprobare de la distribuitorii de gaz?

-Senzorul de gaz pe care îl am eu este smart. Acesta are certificat european, și se poate atașa lângă contoar și este capabil să oprească gazul în caz de detecție. Acesta fiind smart, te notifică pe telefon. La fel e și senzorul de fum. Toate acestea sunt smart și fac notificare pe telefon în caz de detecție. Avem chiar și electrovalve smart pentru închis apa, închis irigații… Toate pot fi programate…

-Câte produse găsim la NewEra SmartHouse?

-Peste 350 de produse. Avem și prize smart. Întrerupătoare, care pot fi cu radiofrecvenșă și telecomandă, cu panouri de comandă fără fir, ceea ce îți permite să pui întrerupătoare unde vrei fără să mai tragi fire. Apoi avem multe modele de termostate, pentru încălzire în pardoseală, centrale, boiler. Și acestea sunt smart și se pot comanda-programa de pe telefon, închis-deschis, cu unu, două sau patru căi, adică pot da ventilare, încălzire, răcire. Mai avem capuri de termostat pentru calorifere, să nu mai fie diferențe între camere, practic fac în așa fel încât temperatura să fie constantă în toate camerele. Avem și sisteme pentru draperii smart. Acestea au până la 4,20m și se pot duce până la 7,20 m lungime. Pot fi cu telecomandă dar se pot programa și de pe telefon când vrei să se deschidă sau să se închidă. Mai avem și sistemul pentru jaluzele verticale, evident tot smart.

-Sunt la vedere și camere de luat vederi.

-Sigur. Camere smart. Sonerii video, fără fir, cu acumulatori sau panouri solare în cazul în care se folosesc la poarta caselor. Iar când te sună cineva, te sună pe telefon. Și are și senzor de mișcare. În caz că vine cineva și nu vrea să sune și doar stă în fața porții, poți să îl setezi să îți trimită notificare cu poaza persoanei care se află acolo. Se pot deasemenea stabili distanțele până la care se pot lua cadre în astfel de situații.

-Și foarte multe lucruri fascinante. Ați deschis în martie. De atunci și până atunci v-a trecut multă lume pragul. Cum au primit băcăuanii această idee?

-Cei care au venit au rămas un pic uimiți pentru că ei nu știau de produsele de genul ăsta și nici nu a avut cine să le povestească și să le explice despre acestea. Le-am explicat eu. Au rămas foarte impresionați. Majoritatea au intrat în magazin ocazional, magazinul fiind la stradă, oamenii au fost curioși să vadă de e aici. Practic au descoperit o lume nouă și o parte dintre ei chiar mi-au devenit clienți. Iar pe lângă faptul că vindem aici, mai dăm și pe eMAG pentru că suntem parteneri.

-Ce urmează pe mai departe?

-Intenționez să aduc și alte produse. Tot ce apare nou, studiez și încerc să le aduc. Vorbesc cu partenerul meu din China să producă dacă nu are sau să îmi aducă de la alți parteneri de ai lui.

-Cum ajunge marfa din China?

-Nu aduc cantități foarte mari, doar câteva bucăți din fiecare, să văd cum merg la vânzare și ce merge aduc în cantități mai mari.

-Iar distribuția în țară?

-Merge. În mod special camerele merg bine. Avem niște camere foarte bune. Una are un zoom de 30X care vede la 600 de metri, cu funcție de patrulare, să urmărească persoane în caz de detectare cu zoom și focus, camere speciale pentru spații mari cum ar fi depozite sau hale industriale.

Cu siguranță, experiența NewEra SmartHouse este una fascinantă și merită să o cunoaștem. Dincolo de magazinul din str. Ștefan cel Mare, detalii puteți afla și de pe contul de facebook https://www.facebook.com/newerasmarthouse, pe instagram https://www.instagram.com/newera_smarthouse?r=nametag sau de pe magazinul online newerasmarthouse.ro.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri