30 aprilie 2024
EconomieA13, speranță pentru dezvoltarea Oneștiului

A13, speranță pentru dezvoltarea Oneștiului

Construirea și punerea în funcțiune a autostrăzii A13 Bacău-Brașov, pentru care s-a semnat deja contractul de proiectare, poate fi una dintre cele mai mari speranțe pentru dezvoltarea investițiilor în municipiul Onești.

Speranța a fost formulată și făcută publică chiar de primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc, imediat după semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție ale autostrăzii. Anul trecut, organizația PSD a județului Bacău a lansat inițiativa „#Susțin A13”, iar Nicolae Gnatiuc a fost primul primar din județ care a semnat documentele acesteia.

„Este știut – spune primarul – că infrastructura este principalul criteriu în alegerea de către investitori a unei noi destinații pentru extindere. De aceea, consider că această autostradă va aduce beneficii importante la nivel regional, creșterea gradului de accesibilitate fiind cel mai important factor în dezvoltarea economică regională și, în egală măsură, a comunităților locale. Îmi doresc ca investițiile în infrastructura Oneştiului să continue și să se intensifice datorită A13, deoarece Oneștiul are experiența unor investiții private realizate în ultimii ani și ar putea fi primul municipiu din județul Bacău beneficiar direct al acestui proiect de mare anvergură”.



Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru Autostrada Bacău-Brașov vor fi întocmite de Asocierea Search Corporation & Primacons Group. Contractul de construcție este finanțat prin fonduri europene și trebuie finalizat în 30 de luni (18 luni pentru studiul de fezabilitate, 8 ani pentru proiectul tehnic de execuție și 4 ani pentru asistență tehnică la finanțare și achiziții). Valoarea estimată a contractului este de peste 20 de milioane de lei, fără TVA. Contractul pentru „Elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău” a fost semnat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri