30 aprilie 2024
Top StoryDirectorul DSP Bacău și-a înaintat demisia. "În loc să ne facem treaba,...

PNL îl acuză pe Năstasă de lașitate

Directorul DSP Bacău și-a înaintat demisia. “În loc să ne facem treaba, suntem ținuți în ședințe”

Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, și-a depus demisia.

Acesta era la conducerea instituției din luna decembrie 2018, venind prin transfer de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Bacău, unde ocupa funcția de comisar șef.

Atribuțiile de director DSP Bacău au fost preluate de dr. Dana Marcu, șef serviciu în cadrul direcției.



“În cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică este o mică armată de oameni care de o lună și jumătate este la datorie permanent, zi și noapte, în fiecare zi din săptămâna, împreună cu tot ceea ce înseamnă sistem medical. Suntem nevoiți să coordonăm activitatea medicală și nu este un lucru deloc ușor.

Situația este foarte sensibilă, iar activitatea la nivel central nu este destul de coerentă! Dacă nu se dispun măsuri ferme care să ajute la limitarea răspândirii acestui tip de coronavirus, acești oameni nu pot fi coordonați eficient iar riscul de a claca este cât se poate de real.

De exemplu, joi, înainte de a-mi înainta demisia, am fost nevoit să particip la nu mai puțin de 7 ședințe și videoconferințe, pe parcursul unei singure zile, de cel puțin o oră fiecare! Practic, în loc să ne concentrăm pe ce aveam de făcut, am stat țintuiți în scaune.

Între timp s-au mai așezat puțin lucrurile, dar lipsa unor decizii ferme și asumate la nivel gurvernamental lipsește în continuare și, din păcate, îngreunează destul de mult activitatea.

Prin acestă decizie, am vrut să trag un semnal de alarmă pentru modul în care Guvernul alege să acționeze, precum și pentru felul în care este coordonată strategic activitatea. Practic, instituția a fost încărcată cu tot felul de sarcini din toate părțile iar acest lucru s-a resimțit ca o imensă presiune pe fiecare dintre noi.

Nu ne plângem, dar toate au fost aruncate în brațele noastre fără avea și o strategie coerentă. Eu unul sunt mândru de colegii mei, pentru că indiferent de greutățile puse pe umerii noștri, am găsit soluții și am luat decizii eficiente pentru a face față pandemiei”, spune Alin Năstasă.

“Demisia mea nu are un termen pentru că ea nu a însemnat un gest de fugă, ci un semnal de alarmă prin care guvernanții să înțeleagă că lucrurile nu pot continua așa, avem nevoie de coerență, de fermitate și de asumare. Ramân în echipă până când acestă situație o să treacă. Este o situație de criză majoră și nu aș putea niciodată să plec știind că încă mai pot fi de ajutor.

Dar nu așa! Avem nevoie să fim cât se poate de eficienți pentru a trece cu bine peste asta. Singurii care acționează în teren sunt secretarul de stat Arafat și ministrul Costache, restul par că funcționează doar în sistem electoral. De fapt, pe toți cei care muncesc și duc greul în această perioadă nu o să-i vedeți în poze, pentru că nu au timp!”, a mai spus el.

“Întotdeauna am încercat să fac ceea ce este corect, îmi asum pozitia și sper să producă și efectele așteptate! Cei care mă cunosc imi înțeleg demersul, cei care nu mă cunosc cu siguranță îl vor înțelege după ce va trece aceasta perioadă! Dacă va mai fi interes voi oferi mai multe detalii despre aceasta perioadă”, a declarat pentru Deșteptarea.ro Alin Năstasă.

“Domnul Năstasă a fotografiat corect improvizațiile unui guvern care acum 2-3 săptămâni încă se pregătea de alegeri anticipate sfidând pericolul COVID 19″, spune europarlamentarul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău. Șapte ședințe într-o zi , 7-8 ore pierdute pe zi arată că PNL și reprezentanții săi nu sunt pregătiți deloc de o criză ce se anunță de durată și cu costuri semnificative.

Nu poți în decursul aceleiași luni – martie- să anunți candidați la locale sau pentru anticipate și să fii și pregătit pentru ceea ce mulți au definit ca un război cu un adversar invizibil și tăcut”, a concluzionat Dragoș Benea.

De cealaltă parte, PNL îl acuză pe Năstasă de lașitate.

“Demisia directorului Direcției de Sănătate Publică Bacău, Alin Năstasă, membru cu vechi state de plată în PSD, în plină epidemie de coronavirus, este o demonstrație a fugii de responsabilitate, a sfidării de care social-democrații dau dovadă, indiferent de contextul social și economic în care ne aflăm.”, afirmă președintele PNL Bacău, Ionel Palăr.

“Nu este nicio pierdere! Ministerul Sănătății va găsi în câteva ore un înlocuitor profesionist, competent și capabil să se implice în epidemia de coronavirus. Dar sunt convins că acest comportament reprobabil al PSD, care vrea să transforme orice moment, orice suferință, în imagine și capital electoral, fără scrupule, cu cinism, va fi sancționat!”, a mai spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri