30 aprilie 2024
EconomieCompania cipriotă UROCO Ltd a preluat creanțe la Rafo

Compania cipriotă UROCO Ltd a preluat creanțe la Rafo

* alte două firme ar fi interesate de activele rafinăriei scoase la vânzare în procesul de insolvență

Creanța Petrochemical Holding GmbH la societatea Rafo Onești a fost preluată de compania cipriotă UROCO Ltd – spun unele surse din preajma rafinăriei. Proprietarul Petrochemical, cu sediul în Viena, Iakov Goldovskiy, a scos astfel firma sa de la masa credală de la Rafo, rafinăria fiind acum în proces la Tribunalul Bacău după ce Fiscul i-a cerut falimentul pentru datorii neachitate la bugetul statului.

UROCO Ltd, mai spun sursele, conform înscrisurilor depuse la tribunal a cumpărat caietul de sarcini și a depus scrisoare de garanție bancară. Prin grija Casei de Insolvență Transilvania (CITR), administratorul judiciar la Rafo, se pare că până la termenul din 6 august al licitației pentru vânzarea activelor rafinăriei vor mai apărea două firme interesate de aceste active.



UROCO Ltd apare pe internet ca o firmă din Limassol, Cipru, condusă de Valentina Antoniou, înregistrată la Registrul Comerțului din această țară pe 30 iulie 2012.

Tribunalul Bacău a fixat un nou termen în procesul de faliment la Rafo pe 12 septembrie. Compania austriacă Petrochemical Holding GmbH administra din anul 2007, în calitate de acționar principal, rafinăria. Pe 28 octombrie 2009, Depozitarul Central a înregistrat o nouă structură a acționariatului Rafo, ca urmare a transferului direct de acțiuni. Petrochemical Holding GmbH devenise majoritar, cu 96,21% din capitalul social.

CITR a prelungit din nou termenul pentru vânzarea activelor rafinăriei, pe 6 august, dar prețul de pornire a procedurii a rămas 44,625 de milioane de dolari SUA, fără TVA.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri