30 aprilie 2024
OpiniiEditorialCâtă încredere să mai am în Stat

Câtă încredere să mai am în Stat

Se vede cu ochiul liber sau, cum se mai spune, se vede de la o poștă că mulți dintre români își cam pierd încrederea în instituțiile statului. Ori poate că nu o capătă, pentru că în ultimii 20 de ani situația a fost cam aceeași.

M-am lovit din nou de o asemenea atitudine după ce s-a anunțat că Ministerul Finanțelor Publice ca părinții sau tutorii să deschidă pentru copii, la Trezorerie, conturi de cel puțin 1.200 de lei anual, la care Statul că contribuie și el, tot anual, cu câte 600 de lei și o dobândă de 3%.

Uite ce treabă bună, mi-am zis. Păi nu e chiar de neglijat ca la 1.200 de lei anual, plus contribuția Statului, la 18 ani tânărul să aibă în cont în jur de minim 25-30 de mii de lei.

„Da, sună interesant – mi-au spus unii -, dar nu m-aș băga într-o asemenea afacere, pentru că nu am încredere în statul român. Cine știe ce se poate întâmpla în 10 sau 12 sau 17 ani?”.

Pe unul dintre parlamentarii băcăuani din Opoziție l-am citit într-un comentariu făcut public pe aceeași temă. „Guvernul socialist – scrie parlamentarul – este atât de disperat să atragă bani suplimentari cât mai urgent pentru a-și putea face bugetul pe 2019, încât a ajuns să viseze și la banii pe care părinții îi pun deoparte pentru copiii lor. Dacă Guvernul ar urmări cu adevărat să susțină politicile de economisire nu ar lega acest proiect de Trezorerie, ci ar gândi politici pentru ca părinții să păstreze banii copiilor în bănci comerciale. Pentru banii depuși în bănci statul poate, de exemplu, să elimine impozitele sau să acorde o bonificație”.

După asemenea opinii, și acum stau și mă tot gândesc cum să tratez problema!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri