29 martie 2024
ActualitateCod galben în bazinul hidrografic al râului Trotuș

Cod galben în bazinul hidrografic al râului Trotuș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare „Cod galben” până vineri, 15 iunie, ora 16,00, în bazinul hidrografic al râului Trotuș, împreună cu afluenții acestuia din bazinul mijlociu şi inferior și cursurile de apă necadastrate.

Măsura a fost luată având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore. Aceasta vizează posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Administrația Națională „Apele Române” a dispus pe zonele aflate sub avertizare întărirea monitorizării cursurilor de apă, pregătirea materialelor de intervenție și asigurarea volumelor de atenuare în acumulările aflate în administrare. Totodată, vor fi atenționați deținătorii de acumulări piscicole pentru asigurarea tranzitării viiturilor în mod corespunzător.



„Dată fiind caracteristica rapidă a potențialelor precipitații și a dificultății localizării nucleelor altfel decât prin avertizări meteorologice și hidrologice imediate – ne-a informat directorul ABA Siret, dr. ing. Emil Vamanu -, se va asigura întărirea colaborării cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și autoritățile locale, în vederea diminuării efectelor inundațiilor”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri