29 martie 2024
Top StoryGabriel Vlase, nominalizat de Iohannis la președinția SIE

Gabriel Vlase, nominalizat de Iohannis la președinția SIE

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie a.c., în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituția României, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase.

Petru-Gabriel Vlase este vicepreședinte al Camerei Deputaților, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale.

Petru Gabriel Vlase s-a născut la 3 aprilie 1971, în municipiul Bacău.



A absolvit Institutul Politehnic Bucureşti (1996), un program de administrare a afacerilor la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi (2004) şi Colegiul Naţional de Apărare, la Universitatea Naţională de Apărare (2004).

A urmat un program de perfecţionare pentru înalţi funcţionari publici, la Institutul Naţional de Administraţie (2004-2005) şi a absolvit Colegiul Superior de Securitate Naţională, organizat de Serviciul Român de Informaţii (2006).

A urmat Programul pentru Înalţi Oficiali (SES), la Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate – Garmisch, Partenkirchen, Germania (2006) şi un master în “Politici Economice Europene” la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (2006-2007).

În 2007, a absolvit programul de specializare în “Analiza şi rezolvarea conflictelor armate”, organizat de Georgetown University (SUA) şi cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român. În 2010, a obţinut doctoratul în ştiinţe militare şi informaţii, la Academia Naţională de Informaţii,

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri