30 aprilie 2024
ActualitateFete de liceu, obligate să se prostitueze

Fete de liceu, obligate să se prostitueze

Tribunalul Bacău s-a pronunţat într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism în care, anul trecut, au fost trimişi în judecată doi inculpaţi.

V.L. este acuzată că, în cursul anului 2012, a racolat-o pe minora P.I.R. pe care a obligat-o să se prostitueze timp de câteva luni. În acelaşi an, alte două minore, G.N.V. şi P.A., ambele de 13 ani, au căzut victime proxenetei. S.S. a fost cel care a pus la dispoziţie imobilul pe care îl deţinea în municipiul Bacǎu, în care minorele întreţineau relaţii sexuale cu diferite persoane.

“În cursul anului 2012, inculpata V.L. a abordat-o pe victima P.I.R., în vârstǎ de 15 ani la acea datǎ, care locuia în acelaşi cartier, în vederea practicării prostituţiei. (…) Inculpata V.L. a profitat de lipsa de experienţǎ de viaţǎ şi de vulnerabilitatea minorei P.I.R., specifice vârstei de 15 ani, convingând-o sǎ practice prostituţia, scop în care a condus-o pe minora P.I.R. într-un imobil situat în municipiul Bacǎu, unde victima a întreţinut relaţii sexuale contra cost cu inculpatul S.S.. În perioada urmǎtoare, victima P.I.R. a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale contra cost cu diverşi clienţi.



În cursul anului 2012, la un moment dat, victima P.I.R. a refuzat sǎ mai continue practicarea prostituţiei. Din declaraţia victimei P.I.R. rezultă că inculpata V.L. a obligat-o sǎ continue întreţinerea de acte sexuale cu diverşi clienţi, ameninţând-o cǎ îi va spune mamei acesteia cǎ s-a prostituat şi cǎ deţine o înregistrare video a victimei în timpul unui act sexual. De asemenea, din declaraţia victimei P.I.R., coroboratǎ cu depoziţia martorei G.N.V., rezultǎ cǎ în urma refuzului victimei de a întreţine acte sexuale cu un client care era nespǎlat şi mirosea urât, inculpata V.L. a agresat-o fizic, lovind-o cu palma peste faţă”, se arată în rechizitoriu.

Proxeneta V.L., mai spun anchetatorii, încasa direct de la clienţi contravaloarea serviciilor sexuale, din care victimei îi dădea sume modice de 30 – 70 lei.

Minora G.N.V.: “Pe P.I.R. o cunosc de anul trecut, aceasta fiind colegă cu mine la Grupul Şcolar…. Împreună cu R. am ajuns să practic şi eu prostituţia sub coordonarea L. Şi P.A. practica prostituţia în apartament. Într-o seară, nu îmi amintesc din ce motive, L. a pălmuit-o pe R., posibil pentru că nu dorea să plece cu un client anume şi nu ne-a permis să părăsim apartamentul. Abia pe la 5 dimineaţa, după ce ne-am apucat amândouă de plâns, ne-a dat voie să plecăm.”

Minora G.N.V.: “L. încasa banii de la clienţi, aproximativ 200 lei pentru o partidă şi îşi oprea cea mai mare parte din bani, aproximativ 30 – 50 lei primind fetele care mergeau cu clienţii. L. şi R. m-au convins şi pe mine că se pot face bani uşor din prostituţie şi … am cedat presiunilor.”

Pentru V.L., instanţa a dispus o pedeapsă de 6 ani închisoare, iar S.S. a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare de 3 ani închisoare, plus muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri