19 aprilie 2024
OpiniiEditorialPerla coroanei aeronauticii românești

Perla coroanei aeronauticii românești

Mulți dintre băcăuani mai știu, poate, ce renume aveau concitadinii lor care lucrau la AEROSTAR acum treizeci de ani. „Numai ochi de om nu fac!” – se spunea despre acești profesioniști dintr-o întreprindere în care progresul tehnic, dar și priceperea trebuia să fie obligatoriu la ele acasă.

Numele companiei băcăuane devenea un brand și chiar s-a impus în cei 65 de ani pe care îi împlinește compania astăzi, 17 aprilie, când parcă începe o nouă tinerețe. La AEROSTAR, la URA – cum o știa și încă o știe toată lumea – se putea produce orice. Dincolo de folclorul industrial, știm că AEROSTAR s-a impus mai ales în ultimii ani ca unul dintre cei mai buni producători în domeniul aeronauticii naționale și mondiale.

AEROSTAR a rămas una dintre puținele întreprinderi de marcă ale județului. Pe toate le poți număra, astăzi, pe degete. Compania din domeniul aeronauticii, cei peste 7.500 de salariați pe care îi mai avea la începutul anilor ’90, din circa 10.000 înainte, au trecut prin multe probleme.

În toată industria aeronautică română mai lucrau, la finele anilor 90, doar circa 7.000 de oameni. Astăzi, AEROSTAR se numără printre cele peste 30 de societăți din acest domeniu din România, dar deține primul loc. Cifra lor de afaceri este, în total, de 600 de milioane de dolari SUA și crește anual cu circa 10-15%.

Perla domeniului, cum spune Mihail Toncea, președintele acționarului principal al companiei, AEROSTAR, are însă cea mai mare cifră de afaceri și cei mai mulți salariați. Iar orizontul este total deschis pentru ea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri