28 martie 2024
Top StorySentinţa pentru agresorul care a acostat o elevă în apropierea şcolii

Sentinţa pentru agresorul care a acostat o elevă în apropierea şcolii

Judecătoria Bacău l-a condamnat la 8 ani şi 8 luni închisoare cu executare pe bărbatul care, în octombrie 2017, a acostat o elevă de la Şcoala „Al.I.Cuza” Bacău şi a încercat să-i dea 50 de lei ca să meargă cu el la Bucureşti. Inculpatul este recidivist şi a mai avut condamnări pentru viol. El nu va avea voie, timp de 5 ani după eliberare, să se apropie de şcoli, grădiniţe, locuri de joacă pentru copii sau alte unităţi educative şi recreative. Sentinţa nu este definitivă.

Bărbatul a fost prins de poliţişti în municipiul Bacău, după ce acostase o adolescentă de 17 ani, căreia, prin ameninţare cu acte de violenţă, i-ar fi cerut să întreţină raporturi sexuale cu el. După ce l-au reţinut, poliţiştii au stabilit că bărbatul este aceeaşi persoană care a abordat-o şi pe minora de 9 ani în apropierea unei unităţi de învăţământ din Bacău. Incidentul s-a petrecut la câţiva paşi de şcoală şi de Secţia 2 Poliţie.

Copila a refuzat orice dialog cu el, fiind educată de părinţi să nu stea de vorbă cu necunoscuţi, s-a smuls din mâna lui şi a fugit speriată în clasă unde i-a povestit învăţătoarei tot ce s-a întâmplat. Conducerea şcolii a anunţat poliţia. Bărbatul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi agresiune sexuală.



“În data de 13.10.2017, în jurul orelor 07.40, în timp ce se afla în faţa Şcolii Generale “Al.I.Cuza” din Bacău, inculpatul Troinea Ion a acostat-o pe persoana vătămată N.V.A.M., în vârstă de 9 ani, şi i-a cerut să-l însoţească la Bucureşti pentru suma de 50 de lei, moment în care a prins-o de încheietura mâinii, însă, aceasta a reuşit să scape datorită intervenţiei unui martor.

În seara de 14.10.2017, în jurul orelor 19.00, inculpatul Troinea Ion a acostat-o pe persoana vătămată S.A.M., în vârstă de 17 ani, în timp ce se afla pe strada Oituz, din mun. Bacău, a prins-o de încheietura mâinii, i-a adresat ameninţări, spunându-i că o va tăia cu un cuţit, determinând-o în acest fel să se deplaseze împotriva voinţei sale până în zona Liceului Economic din Bacău, loc în care, sub aceleaşi ameninţări, inculpatul a constrâns persoana vătămată să îl sărute şi să îl lase să o atingă în zonele intime”, se arată în rechizitoriu. S.A.M. a reuşit să fugă după ce i-a pulverizat agresorului în faţă cu un spray cu piper şi l-a lovit cu piciorul.

A alergat apoi spre Secţia 2 de Poliţie unde a povestit ce i s-a întâmplat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că inculpatul T. I. (42 de ani), din comuna Tamaşi, este recidivist, fiind eliberat condiţionat în martie 2015, după ce a executat o bună parte din pedeapsa închisorii primită pentru infracţiunea de viol urmată de moartea victimei.

Inculpatul mai avea o condamnare pentru comiterea în stare de recidivă a unei alte infracţiuni de viol.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri