19 aprilie 2024
ActualitateHelegiu: Bătrân găsit mort cu arsuri pe corp, după ce ar fi...

Helegiu: Bătrân găsit mort cu arsuri pe corp, după ce ar fi dat foc vegetaţiei uscate

La sfârşitul săptămânii trecute, un bătrân de 71 de ani, din satul Deleni, comuna Helegiu, a fost găsit decedat pe un teren agricol şi cu arsuri pe circa 50 la sută din suprafaţa corpului.

Acesta a plecat dimineaţă de acasă ca să cureţe via, iar la finalul lucrărilor ar fi dat foc resturilor vegetale. El a fost găsit fără viaţă, câteva ore mai târziu, de o rudă, care a sesizat autorităţile.

Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială, însă când au ajuns acolo incendiul era deja stins, iar la marginea suprafeţei incendiate a fost identificat trupul bărbatului, care a fost ridicat şi transportat la Morga pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei exacte a morţii.



În ultima perioadă, în judeţul Bacău, a crescut numărul incendiilor de vegetaţie uscată, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă reaminteşte că arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale din câmp se face numai după obţinerea permisului de lucru cu focul de la primărie şi că în caz contrar se pot aplica sancţiuni de la 1.000 la 2.500 de lei. Doar prin respectarea regulilor se pot evita dezastre ecologice, dar și pierderi de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

De la începutul acestui an şi până în prezent, în judeţul Bacău, s-au înregistrat 66 de incendii de vegetaţie uscată, iar în anul 2017 au fost 291 de incendii de vegetaţie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri