19 aprilie 2024
EconomieA început Luna Plantării Arborilor 2018

A început Luna Plantării Arborilor 2018

A debutat ediția 2018 a tradiționalei campanii „Luna plantării arborilor”, organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Campania este derulată în fiecare an în perioada 15 martie -15 aprilie.

„În acest an – ne-a informat ing. Alexandru Szabo, de la Compartimentul Regenerări al Direcției Silvice Bacău -, ne-am propus să realizăm o gamă largă de manifestări și de acțiuni, printre care menționăm plantarea unor suprafețe totalizând 131 ha în fondul forestier, popularizarea prin afișe și panouri a importanței păstrării integrității fondului forestier, popularizarea în rândul cetățenilor a Codului Silvic și conștientizarea proprietarilor privați privind rolul pădurii în viitor și obligațiile care le revin ca deținători de păduri”.

De asemenea, silvicultorii băcăuani vor invita locuitorii satelor și orașelor la acțiuni de igienizare a lizierelor de pădure, vor asigura material saditor și vor acorda asistență tehnică pentru înfrumusețarea spațiilor verzi din localitățile județului și vor antrena elevii, studenții, în general tineretul, la acțiuni de plantat puieți, de înfrumusețare a spațiilor verzi din incinta comunelor, orașelor și a unităților de învățământ.



Tot în această perioadă se propune mediatizarea prin expuneri video și concursuri școlare a importanței pădurilor și a ecosistemelor forestiere.

„Se vor desfășura acțiuni de acest gen la cele 14 ocoale din Direcția Silvică Bacău și se vor oferi, prin sponsorizare, puieți forestieri pentru împădurirea unor terenuri degradate sau neproductive. Comunitățile locale, respectiv unitățile administrativ-teritoriale din județul Bacău, în special cele din zona premontană și montană, pot încă solicita puieți din specia molid”.
Ing. Alexandru Szabo, Direcția Silvică Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri