30 aprilie 2024
ActualitateConstantin Apostol a demisionat de la CRAB

Constantin Apostol a demisionat de la CRAB

Ceruta in mod repetat in Consiliul Local si alte medii administrative locale, demisia lui Constantin Apostol din functia de presedinte al Consiliului de Administratie de la Compania de Apa (CRAB) s-a produs, in sfârsit.

Faptul a fost confirmat de directorul general al CRAB, Razvan Gaina. Apostol fusese instalat de curând in functie, dar imediat dupa aceea a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru nereguli in folosirea fondurilor europene.

El a fost obligat sa presteze munca in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul SC Parc Industrial HIT sau la AJOFM Bacau, dar si-a pierdut si functia de director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bacau, de care s-ar fi folosit la savârsirea infractiunii, dupa cum au motivat judecatorii. “Situatia a nu iI interzicea sa detina functia din consiliul de administratie, dar dumnealui a considerat ca asa este mai bine”, a precizat directorul Razvan Gaina.



Urmeaza ca demisia sa fie facuta publica si sa se faca o selectie a dosarelor celor care se vor inscrie in cursa pentru sefia CA al CRAB, unde, teoretic, poate participa oricine. Selectia o va face un evaluator independent.

Una dintre variantele vehiculate ar fi fost consilierul local Iulian Stoican, care a mai detinut functii de conducere la societatile furnizoare de servicii publice si a fost si viceprimar cât a lipsit primarul Romeo Stavarache. Se pare insa ca PNL nu este de acord cu demsia sa din Consiliul Local pentru a merge pe functie, pas fara de care ar intra in incompatibilitatea dintre functia de consilier local si cea de membru al unui consiliu de administratie dintr-o societate subordonata Consiliului Local.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri