– istoria de 95 de ani a Bazei 95 Aeriana incepe in ziua de 16 iunie 1920, când, prin Ordinul Directiei Aeronautice nr. 21, a luat fiinta Centrul de Instructie al Aviatiunii, cu misiunea de a perfectiona pregatirea personalului aeronautic necesar aviatiei române

Sâmbata, 13 iunie 2015, Baza 95 Aeriana “Erou Capitan Aviator Alexandru Serbanescu” celebreaza 95 de ani de existenta.

Evenimentul va fi marcat cu un miting aerian de exceptie care va debuta la ora 11, cu primirea oficialitatilor.

PUBLICITATE

Acest moment va fi urmat de un ceremonial militar si religios, primirea onorului, trecerea in revista a formatiei si parasutarea cu drapelul national. Putin dupa ora 11.00, se va citi mesajul transmis de forurile superioare cu ocazia implinirii a 95 de ani de la infiintarea Bazei 95 Aeriene, iar invitatii si comandantul unitatii vor sustine alocutiuni. In jurul orei 11.30 se va constitui dispozitivul pentru defilare, urmând ca imediat dupa aceasta sa aiba loc defilarea unitatii.

“In intervalul orar 11.30 – 15.30, vor avea loc evolutii aeriene executate de aeronavele militare MIG-21 LanceR, IAR-99 Soim, IAR-330 SOCAT, C-27J SPARTAN, IAR-316 B, YAK-52 si cu aeronavele civile EXTRA 300, ZLIN Z-142, APOLLO FOX, CESNA 210, CTSW, FESTIVAL, WILGA”, declara plt. Crina Cristofor, subofiter de relatii publice la Baza 95 Aeriana Bacau. Momentele de atractie din aer vor alterna la sol cu o demonstratie a membrilor clubului de motociclism Moldavia Bikers.

Apoi, pe cerul Bacaului se va prezenta in zbor aviatia sportiva (civila), parasutistii militari vor saluta publicul de la inaltime, iar acest moment va fi incununat de prestatia in zbor a aviatiei militare (solo si formatii). Conform desfasuratorului evenimentului, in jurul orei 13.30, publicul bacauan va asista la un exercitiu tactic de zbor cu participarea personalului din Detasamentul DCSL/SMFA si Batalionul 630 Pst/UM 01983 Bacau.

Spre finalul activitatii, aeronavele Bazei 95 Aeriene isi vor face aparitia pe cer, urmând ulterior aterizarea si prezentarea aeronavelor si a pilotilor. Spectacolul aerian va fi incheiat cu zboruri de agrement cu aeronave C-27 J Spartan. “In locul de desfasurare al activitatii va avea loc o expozitie statica de prezentare a tehnicii, echipamentelor si armamentului institutiilor sistemului national de aparare si ordine publica din Garnizoana Bacau”, a adaugat plt. Cristofor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ