– S-au implinit 97 de ani de la infaptuirea Marii Uniri – in zi de sarbatoare au fost comemorati eroii neamului, s-au depus coroane de flori, s-a cântat imnul national in centrul orasului, s-a dansat pe ritmuri de muzica populara si a avut loc o parada militara – aproximativ 9.000 de bacauani au iesit in strada sa vada spectacolul pregatit de Ziua Nationala – in ultimul moment a fost anulata parada militara cu masini

Ziua de 1 decembrie – Ziua Nationala a României – a debutat in Bacau cu un ceremonial militar si religios, care a avut loc la Monumentul Eroilor Intregirii Neamului din Cimitirul Eroilor „Poligonul de tragere”.

Incepând cu ora 10, traficul rutier a fost inchis aproximativ o ora, iar soseaua a fost ocupata de detasamente de militari si de Muzica Militara a Garnizoanei Bacau. La 10 fix, prefectul Dorian Pocovnicu a salutat garda de onoare si s-a deplasat in cimitir, unde a inceput un ceremonial religios pentru pomenirea eroilor neamului.

PUBLICITATE

Apoi, pe „Ruga Militara” intonata de Muzica Militara, cei prezenti au depus coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor Intregirii Neamului. La eveniment au participat autoritati locale, membri ai formatiunilor politice, militari activi si in rezerva, veterani de razboi, revolutionari, reprezentanti ai unor societati comerciale importante, ONG-uri si asociatii. O ora mai târziu, ceremonialul militar a fost incheiat cu parada militara.

Parada masinilor militare a fost anulata la ordin

Vremea frumoasa i-a scos din casa pe bacauanii care au dorit sa asiste la spectacolul pregatit de Ziua Nationala. Aproximativ 9.000 de persoane s-au aliniat de-a lungul trotuarelor, de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si pâna la statuia lui Stefan cel Mare.

Toti au asteptat cu interes parada militara la care se anuntase ca vor participa peste 400 de militari si 50 de masini. Se pare ca inainte de inceperea manifestarilor, un ordin venit de la Bucuresti a scos masinile din blocul paradei. Pâna la formarea dispozitivului de parada, membrii Ansamblului „Plaiuri Bacauane” au sustinut in Piata Tricolorului un scurt spectacol de dansuri si muzica populara.

A urmat apoi parada detasamentelor militare din Garnizoana Bacau si odata cu onorul Muzicii Militare prezentat autoritatilor, manifestarile dedicate Zilei Nationale au luat sfârsit.

[wonderplugin_gallery id=”399″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. De ce in alte orase a putut sa defileze tehnica militara,dar la Bacau nu s-a putut.Se zice ca la Bacau ar fi o unitate de aviatie.Ati vazut un avion sau un elicopter astazi? Tot anul au zburat ,dar azi ,nu.Deasemenea unde au fost parasutistii?Ma asteptam ca macar unul sa aterizeze la punct fix in fata Prefecturi,ca vremea a fost frumoasa,dar se pare ca nu avem nici um de aviatie si nici de um de parasutisti.Bine ca in alte orase sunt.

  2. O dezamăgire totală. Un gust amar -acru miile de băcăoani prezenți au așteptat altceva și au așteptat foarte mult.Proastă organizare și proastă informare despre manifestările care s-au desfașurat.RUȘINE autorităților și presei !!!!

  3. Avioanele si elicopterele au fost la Bucuresti ! Parasutistii sar in functie de viteza vantului ! Cum crezi ca este contactul cu betonul la o viteza a vantului de 8-10 m/ sec ??

  4. pentru prima oara in istorie, cica se organizeaza PARADA MILITARA la iesirea din oras, si nu LA CIMITIRUL CENTRAL, parca s-ar fi asteptat sa le cada vreo bomba atomica in cap………….RIDICOLI……..eu nu vad la “`parada“` din centru

    • Tu esti cam proasta. Unde vezi tu marginea orasului? Idioato, ce spui tu ca e marginea orasului, e Cimitirul Eroilor de pe strada Constantei. Si a fost si o parada in centru, dar cred ca te-a durut in c*r si n-ai iesit sa vezi…

  5. Eu as dori sa vad jandarmii si politaii pe strazi,tot timpul anului nu numai la momente festive,si bilanturi.Iar tara, traieste in nesiguranta,nelegalitati si abuzuri

LĂSAȚI UN MESAJ