Între 22 mai și 2 iunie, județul Bacău a raportat 69 de decese COVID, în ciuda faptului că nivelul noilor îmbolnăviri a scăzut dramatic, la fel și numărul pacienților din spitale.

De fapt, cele aproape 70 de decese COVID sunt de anul trecut și au fost raportate abia acum către Ministerul Sănătății, pentru că “spitalele au avut prea mult de muncă și n-au avut timp”, după cum susțin autoritățile medicale băcăuane.

„Multe decese neraportate au fost de la spitale unde numărul de cazuri a fost foarte mare, activitatea a fost foarte intensă. Sunt diferiți medici care au greșit, nu e unul singur. Spitalele unde au fost cele mai multe internări au avut și cele mai multe decese, pentru că au avut și secție de ATI și automat acolo au apărut multe decese”, a declarat pentru Europa Liberă Mihaela Arim, șefa DSP Bacău.

De exemplu, pe 31 mai au fost raportate cinci dintre decese: unul din luna octombrie 2020, trei din decembrie 2020, unul din luna ianuarie 2021.​

Situația nu este singulară la nivel național, dar, se pare, județul Bacău ar avea cel mai mare număr de decese neraportate la timp.

Conform Europa Liberă, raportarea deceselor vechi va avea loc pe tot parcursul lunii iunie.PUBLICITATE