21 iunie 2024
Actualitate5 octombrie - Ziua Mondiala a Educatiei. „Invatatorul si drumul lui spre...

5 octombrie – Ziua Mondiala a Educatiei. „Invatatorul si drumul lui spre succes”

In toate scolile din Bacau, dar si din judet, luni, s-a marcat Ziua Mondiala a Educatiei, sarbatorita an de an, inca din 1994, in peste 200 de tari din intreaga lume. Anul acesta, cel putin in Bacau, aceasta zi a fost marcata prin diferite activitati si proiecte, poate mai mult ca niciodata, chiar daca in unele unitati de invatamânt s-a decis ca orele de curs sa fie sustinute in continuare, ca intr-o zi normala.

Asa ca, in jurul orelor prânzului in mai toate institutiile de invatamânt s-au desfasurat intâlniri cu ocazia acestei zile. Daca la Scoala „Ion Creanga” s-a lansat un proiect Erasmus cu aceasta ocazie sau la Scoala 10 Bacau, activitatile educative legate de aceasta zi au adunat laolalta elevi si dascali, la Scoala „Alexandru Ioan Cuza”, aceasta zi a fost aniversata printr-o intâlnire speciala. Organizata de Asociatia Invatatorilor din Judetul Bacau, cu incepere de la ora 12.30, in Amfiteatrul „Radu Beligan”, si intitulata „Invatatorul si drumul lui spre succes”, activitatea a reunit membrii fondatori, asociatii si partenerii acestei institutii de marca, care a depasit deja un secol de existenta (anul trecut a fost marcat centenarul).Presedinta acestei asociatii, prof. Rodica Leonte, a inmânat celor prezenti diplome, insigne si medalii in set aniversar, ca piesa emblematica pentru aceasta ocazie. Au fost prezenti, ca invitati, reprezentanti ai Primariei Bacau – viceprimarul Radu Ababei, Inspectoratului Scolar – prof. Alina Pistol, inspector scolar general adjunct, Casei Corpului Didactic, Sindicatului Liber din Invatamânt, Universitatii „Vasile Alecsandri” – prof.univ. Costica Lupu, Directiei Judetene Bacau a Arhivelor Nationale – director Vilica Munteanu, Asociatiei „EuroCivica” – consilierul local Ilie Birzu.

„Tot cu aceasta ocazie am inmânat si diplome cu titlu de membru de onoare al asociatiei profesorilor Camelia Stamate, Daniela Birzu, Doinita Sârbu, Costel Paduraru si lectorului universitar Liliana Mita. A fost o intâlnire la ceas aniversar pentru care am batut special medalia centenara a Asociatiei Invatatorilor din Judetul Bacau. Pe 24 octombrie ne vom intâlni iar, la Balul Invatatorilor.”
prof. Rodica Leonte, presedinta Asociatiei Invatatorilor din Judetul Bacau

Ziua Mondiala a Educatiei a fost inaugurata de UNESCO, pentru a marca semnarea, in 1966, a recomandarii facute de Organizatia Internationala a Muncii privind conditiile de lucru ale personalului didactic. Ziua nu are rolul de a omagia doar munca profesorilor, ci este si un prilej de recunoastere a rolului pe care educatia in sine il are in orice stat.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img