„Calatorului ii sade bine cu drumul” spune un vechi proverb si, probabil, asa si-a spus si Anton Duma, bacauanul care a facut turul Europei pe bicicleta. Acum el se pregateste pentru un nou tur, cel al României. De data aceasta si-a propus sa parcuga 5.000 de km pentru a aduna 5.000 de euro pentru tinerii aflati în situatii de risc si care beneficiaza de ocrotirea Asociatiei Betania.

„Asa cum gasesc drumul prin lume pe bicicleta, la fel vreau sa ajut tinerii în nevoie sa îsi gaseasca drumul în viata. Am vrut sa dau un scop expeditiilor mele, sa contribui acolo unde trebuie si am ales Betania. Expeditia va dura trei luni si nu ma opresc pâna ce nu strâng acesti bani. Totul va fi la vedere. Voi face postari pe pagina de facebook cu cei care vor dona bani si voi inregistra intr-un caiet stampilat toate sumele primite”, a explicat Anton Duma.

Asociatia Betania, prin proiectul Centrul de Integrare a Tinerilor, are în grija 28 de tinere care sunt ajutate sa-si formeze deprinderile de viata independenta. Prin acest tur al României, Anton Duma este mesagerul proiectului, obiectivul sau fiind sa adune acea suma de bani. Plecarea va avea loc peste o saptamâna din fata Asociatiei Betania.

PUBLICITATE

Anton Duma (47 ani) este de loc din satul Valea Mare, comuna Faraoani si a facut turul Europei in peste 500 de zile, parcurgând 35 de tari si peste 58.000 de kilometri pe doua roti. Peste tot pe unde a fost a purtat cu mândrie steagul României si a promovat tara natala cu tot ce are mai frumos. Urmatorul lui plan este turul lumii, dar pentru calatoria vietii are de facut multe pregatiri. (Geta P.)

“A fost o idee comuna. El a venit la mine si eu am spus ca se poate. Se doreste strângerea a 5.000 de euro pentru tinerii care sunt beneficiarii serviciilor noastre. Este o buna ocazie si pentru promovarea noastra ca Asociatie, oamenii sa cunoasca proiectele pe care le avem”
– Andre Muit – presedinte Asociatia Betania

Traseul expeditiei

Bacau – Iasi – Vaslui – Tecuci – Galati – Tulcea – Constanta – Calarasi – Bucuresti – Alexandria – Caracal – Craiova – Turnu Severin – Timisoara – Arad – Oradea – Satu Mare – Sighetul Marmatiei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului – Suceava – Botosani – Bacau – Brasov – Sibiu – Alba Iulia – Cluj – Dej – Bistrita – Reghin – Gheorgheni – M. Ciuc – Comanesti – Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ