Ieri a fost și a doua probă din examenul de Evaluare Națională, cea de la Matematică, unde au fost înscriși 5.194 de candidați. Și aici s-au înregistrat foarte multe absențe, respectiv 460.

La prima probă, cea de la Limba și literatura română, au lipsit 445 de candidați, care nu au mai participat nici la proba de ieri, la care s-au mai adăugat alți 15.

Toți cei care au absentat nu vor intra la repartizarea computerizată pentru admiterea în liceu, iar dacă doresc totuși să își continue studiile, vor putea opta pentru acest lucru abia în toamnă, pe locurile rămase libere.

Tot la această probă, s-a înregistat și o eliminare a unui copil din examen, în mediul rural, la Pîncești, pe motiv că acesta avea asupra lui un telefon mobil.

Subiectele la această probă au fost de nivel mediu, spun profesorii de matematică, deși unele cerințe au putut crea anumite probleme. Au fost și ecuații, funcții, grafice, dar și elemente din geometria plană și cea în spațiu.

Astăzi, examenul continuă doar pentru 7 elevi, absolvenți de gimnaziu la Școala „Dani Gergely” din Ghimeș-Făget, la proba de Limba și literatura maternă (maghiară). Primele rezultate la acest examen vor fi cunoscute abia marți, pe 19 iunie, până în ora 12.00

Alte articole