In aceasta vara, 850 de copii, din 14 judete ale tarii, inscrisi in proiectul „Alege Scoala”, initiat de biserica ortodoxa, se vor bucura de tabara gratuita „Licar de Lumina”, organizata la Centrul social – pastoral „Sfânta Cruce” din Busteni. Primii 62 dintre ei au ajuns aici si au ce le povesti prietenilor de acasa.

Pe parcursul celor 11 sesiuni de tabara, vor participa 45 de copii din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, mai precis din parohiile „Sf. Împarati Constantin si Elena” din Berzunti, „Sf. Ierarh Nicolae” Trebes si Parohia „Sf. Spiridon” din Parava. Acestia vor participa la activitati de creatie (desen, colaj, compuneri si eseuri, pictura) dar si de dezvoltare a abilitatilor practice, fiind motivati sa-si continue scoala.

Asta pentru ca proiectul „Alege scoala” urmareste prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii si mentinerea în sistemul de educatie a celor expusi riscului de abandon, dar si sa le puna din nou cartea in mâna celor care au parasit timpuriu scoala. Beneficiarii proiectului sunt 850 de copii si 500 de parinti care provin din zone rurale si urbane, cu o rata mare a somajului, izolate, lipsite de mijloace de comunicatii si cu o infrastructura slab dezvoltata.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ