Vineri, 29 mai, Inspectoratul Școlar Județean Bacău a primit 367.000 de măști de la Ministerul Educației pentru elevi, profesori, examinatori. Acestea vor fi folosite, ca măsură de protecție, atât în perioada 2-12 iunie la orele de pregătire în școli a elevilor din anii terminali de studiu, de gimnaziu și liceu, cât și la examenele naționale 2020, respectiv Evaluarea Națională, Bacalaureat, Definitivat și Titularizare. Măștile sunt acum depozitate la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Bacău. Începând de mâine, 30 mai, în baza unei programări, fiecare director din cele 152 de școli cu personalitate juridică din întreg județul, unde se vor desfășura aceste activități, va fi chemat să ridice comanda pe care a lansat-o.

Orele de pregătire pentru elevii din anii terminali încep pe 2 iunie, Evaluarea Națională se desfășoară din 15 iunie, iar Bacalaureatul de pe 22 iunie. Sunt așteptați să se înscrie la aceste examene 6.060 de elevi care au terminat clasa a VIII-a și 4.884 de absolvenți de liceu.

Pregătite să primească elevii și profesorii

În vederea bunei organizării a orelor de pregătire și a examenelor naționale, toți inspectorii școlari au mers prin școlile din tot județul, iar, vineri, inspectorul școlar general prof. Ida Vlad și prefectul Liviu Miroșeanu au vizitat personal mai multe unități școlare din municipiul Bacău.

„Atunci când vorbim despre copii, niciun efort nu este prea mare. Iar rostul nostru, al celor maturi, indiferent ce poziții ocupăm, este să le asigurăm toate condițiile pentru ca ei să-și clădească viitorul. Să simtă că sunt ajutați, îndrumați, că ne pasă de ei. Să știe cât de mult contează! Împreună cu doamna profesor Ida Vlad, inspectorul școlar general al județului Bacău, am fost în mai multe unități de învățământ, pentru a vedea cum sunt pregătite să întâmpine elevii și profesorii, pentru că, începând de săptămâna viitoare, se reiau cursurile pentru elevii din ani terminali. Am urmărit, în principal, modul în care sunt respectate recomandările din această perioadă, în care ne confruntăm cu epidemia de coronavirus.

După vizite la Colegiul Național «Ferdinand I» – Bacău, Școala Gimnazială «Nicu Enea» – Bacău, Școala Gimnazială «Alecu Russo» – Bacău și Colegiul Tehnic «Dumitru Mangeron» – Bacău, pot să-i asigur pe părinți că elevii se pot întoarce în siguranță în băncile școlilor și că sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca ei să participe la cursuri, în deplină siguranță.
Nu ne vom opri aici, și vom inspecta și alte unități de învățământ, pentru că vreau să mă asigur personal că nu există niciun risc.
Mult succes elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a care se confruntă cu importante examene!
Și vă mai rog, în cazul în care sesizați disfuncționalități în organizarea specifică acestei perioade, vă rog să mi le aduceți la cunoștință pentru a putea interveni cât mai urgent!”, a transmis printr-un comunicat de presă prefectul Liviu Miroșeanu.


PUBLICITATE