– alte peste 130 de persoane au fost ranite grav – principalele cauze generatoare de accidente au fost indisciplina pietonilor, viteza si biciclistii

An de an, zeci de oameni mor pe soselele din judetul Bacau si se pare ca nici anul acesta lucrurile nu par sa stea altfel. Numai in primele sapte luni ale acestui an s-au produs 143 de accidente grave, în urma carora 33 de persoane au decedat, 131 au fost ranite grav iar 50 au suferit leziuni usoare.

Din analizele efectuate de catre ofiterii de la Serviciului Rutier Bacau a rezultat ca principalele cauze generatoare de evenimente grave in trafic au fost indisciplina pietonilor (37 de accidente), viteza neadaptata la conditiile de drum (21) si biciclisti (20).

PUBLICITATE

In paralel, in aceasta perioada, politistii au organizat peste 570 de controale si actiuni de prevenire, fiind aplicate câteva zeci de mii de amenzi si retinute peste 4.000 de permise. „În perioada analizata au fost aplicate, la regimul rutier, un numar total de 34.631 sanctiuni contraventionale, dintre care 31.008 conducatorilor auto si 3.037 pietonilor. Pentru realizarea efectului preventiv-educativ asupra conduitei rutiere a conducatorilor auto, au fost retinute în vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule 4.113 permise de conducere si 1.074 certificate de înmatriculare auto”, a declarat inspector principal Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

Si in 2015 peste 60 de persoane au murit in accidente rutiere, alte 66 in 2014 si 50 in 2013. De remarcat este faptul ca, in toti acesti ani, principalele cauze generatoare de evenimente de circulatie grave au fost tot indisciplina pietonilor (pe primul loc) si viteza excesiva. Se constata insa ca numarul de permise de conducere retinute in cele sapte luni ale anului 2016 se apropie de cel inregistrat in tot anul 2014, când 4.239 de soferi au ramas fara carnet, iar anul trecut, in 11 luni, s-au retinut 4.847 de permise.

„Punctele negre” din judet

La nivelul judetului Bacau, sunt evidentiate cu semne rutiere specifice sase ”puncte negre”, adica acele locuri pe sosele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulatie. Patru dintre ele sunt pe DN-2, pe raza comunelor Sascut, Nicolae Balcescu, Bogdan Voda, Filipesti si câte unul pe DN 11, în comuna Bogdanesti, si pe DN 12A, în comuna Tg. Trotus.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ