16 mai 2024
Actualitate2012 - un an de foc pentru pompierii bacauani

2012 – un an de foc pentru pompierii bacauani

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau au incheiat anul 2012 cu mii de misiuni. Militarii s-au luptat cu flacarile, au salvat oameni, au salvat animale si bunuri materiale in valoare de 65 de milioane de lei. Dincolo de activitatea prezentata pe hârtie a fost un an greu, cu multe neajunsuri si multe evenimente, dar carora salvatorii le-au facut fata. Din pacate, oamenii care lupta cu focul nu au putut sa faca nimic pentru 12 persoane care si-au gasit sfârsitul in incendii. Este vorba despre 11 adulti si un copil, iar alti 14 bacauani au suferit doar arsuri. In acelasi timp au reusit sa scoata la timp din flacari 194 de persoane, dintre care 37 erau copii. In anul 2012, in judetul Bacau, s-au inregistrat peste 560 de incendii la gospodarii, 530 incendii de vegetatie si arderi necontrolate, aproape 480 de interventii pentru degajare de turturi, zapada la inundatii sau asigurare de masuri pentru prevenirea si stingerea incendiilor. La acestea se adauga peste 3.200 de interventii ale echipajelor SMURD dar au fost si peste 300 de solicitari fara a mai fi necesara interventia lor. Din pacate au fost si persoane care au luat in râs promptitudinea pompierilor, acestia fiind nevoiti sa se deplaseze la 123 de solicitari care s-au dovedit a fi false.

Pagube insemnate

In urma evenimentelor care au avut loc in judetul Bacau s-au inregistrat pagube in valoare de 5,8 milioane de lei. Viteza medie de deplasare la interventie a fost de 43,5 km/h si durata medie a interventiilor a fost de 114 minute.



Cele mai multe incendii, in Bacau

Potrivit unei statistici efectuate de pompieri, cele mai multe incendii s-au iscat in municipiul Bacau, 82 la numar, urmat de municipiul Onesti, cu 26 de interventii la incendii, iar pe locul trei este Comanestiul cu 20 de evenimente. Ca si cauze de producere a incendiilor au fost:
– focul deschis in spatii deschise
– cos sau burlan de fum defect
– instalatii electrice defecte
– jar cazut din soba
– actiune intentionata

„A fost un an deosebit de incarcat din punct de vedere al indeplinirii atributiilor functionale ale unitatii, din punct de vedere al sarcinilor si misiunilor pe care le-am avut in zona de competenta. Un an 2012 mult mai incarcat in activitati, in misiuni, fata de anul 2011, caracterizat in mod deosebit prin cresterea numarului de incendii, datorita si fenomenelor care s-au manifestat pe parcursul anului trecut.”
general de brigada Mihai Simionescu, inspectorul sef al ISUJ Bacau

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri