Polițiștii din Bacău au reținut un bărbat de 48 de ani, în autovehiculul căruia au găsit 20000 de țigarete de contrabandă, destinate comercializării.

La data de 29 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au oprit în trafic, în jurul orei 14.00, pe DJ 206 B din localitatea Parava, o autoutilitară, la volanul căreia au identificat un bărbat de 48 de ani, din Bacău.

În urma controlulului autovehiculului, polițiștii au constatat că bărbatul în cauză transporta două bagaje voluminoase în care se aflau țigarete netimbrate.

PUBLICITATE

Conducătorul auto și vehiculul au fost conduși la sediul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni, unde s-a stabilit că în bagaje se aflau 1000 de pachete de țigarete netimbrate.

Cercetările au fost preluate de polițiștii de investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratlui de Poliție Județean Bacău.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.

S-a luat măsura indisponibilizării celor 20 000 de țigarete și a autoutilitarei, în vederea instituirii sechestrului asigurător.

Față de bărbatul de 48 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de instituire a măsurii controlului judiciar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ