30 aprilie 2024
Zona zeroMemoria1943: Monstruoasa faptă a unui evadat, la Bacău. Înarmat cu grenade, el...

1943: Monstruoasa faptă a unui evadat, la Bacău. Înarmat cu grenade, el teroriza populația și polițiștii

BACAU. 26. — Evadatul C. Raicu, de la Curtea Marțială din Capitală, care printr’o serie întreagă de peripeții și-a făcut apariția la Bacău, a început a face diferite victime prin localitate, unde-și găsise un grup de complici și pusese la cale numeroase lovituri.

Cele dintâi isprăvi le-a dat asupra unor profesoare, pe cari le-a jefuit de suma de cca. 30.000 lei. Poliția aflând că se află in localitate l-a pus în urmărire.

Fiind dus pas cu pas, a fost pus la strâmtoare și somat să se predea — „Să nu vă atingeți de mine, fac praf pe toți din jurul meu, cu grenadele!” a strigat fiorosul evadat gardianului și trecătorilor cari încercau să-l imobilizeze.



Urmăritorul, punându-și viața în pericol, s’a repezit la el cu tot curajul și l’a arestat, deși monstrul era înarmat cu grenade și revolver. El a fost cu greu arestat și dus la poliție, unde a fost cercetat și unde i s-a constituit dosarul.

Împrejurările în care a evadat de la București sunt pline de interes și îndrăzneală. Fiorosul bandit a fost pus în lanțuri și trimis la urma lui, unde urmează a fi judecat și depus la închisoare.

Timpul, 28 nov 1943

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri