Sindicatul Silvicultorul, din Bacau, va fi prezent cu 150 dintre membrii sai la mitingul de protest organizat, miercuri, 20 aprilie, in Piata Victoriei, pentru „salvarea padurilor României”. Mitingul are loc la mai putin de doua luni de la o actiune similara, organizata si atunci de Federatia pentru Apararea Padurilor (FAP), organizatie non-guvernamentala care cuprinde membri ai Academiei Române, ai Academiei de stiinte Agricole si Silvice, ai Societatii inginerilor silvici ”Progresul Silvic”, ai Confederatiei Consilva, ai Asociatiei Constructorilor Forestieri din România, ai Asociatiei Pensionarilor Silvici din România si ai Asociatiei Proprietarilor de Paduri din România.

Mitingul de acum – ne-a declarat liderul Sindicatului Silvicultorul, Silviu Geană, care este și secretarul general al Confederatiei Consilva – sunt aceleasi cu cele de acum doua luni, pentru ca nimic nu s-a miscat in acest sens. Practic, protestatarii cer din nou modificarea HG 924/4.11.2015 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica, întrucât prevederile acestui HG constituie o amenintare la mentinerea si gospodarirea durabila a padurilor proprietate de stat si la siguranta nationala.

„Desi solicitarea de modificare a acestui Regulament a fost sustinuta de FAP prin demersuri scrise si prin actiuni de pichetare a Guvernului în perioada noiembrie – februarie, Departamentul Paduri a postat abia în data de 17 martie 2016 un Proiect de modificare a HG 924/2015. În Proiect nu au fost luate în considerare propunerile FAP si nu au fost luate în considerare nici propunerile Romsilva, regie care administreaza si raspunde de modul de gospodarire a padurilor statului.

PUBLICITATE

„Proiectul de Regulament de valorificare a masei lemnoase din padurile proprietate publica elaborat de Departamentul Paduri – spune Marian Stoicescu, presedintele FAP – constituie o lovitura data Romsilva, administratorul padurilor statului, eliminându-se statul de la lucrarile de gospodarire a padurilor proprietate de stat si poate fi folosit de grupurile de interese în scopul de a accede la o parte din padurile statului, la lemnul ce se recolteaza din aceste paduri, de a accede la dotarile, utilajele, cladirile si instalatiile Romsilvei pentru exploatarea si prelucrarea lemnului.”

Vom reveni cu amanunte de la mitingul din Capitala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Am pierdut in lupta cu strainii padurile, pamanturile cumparate pe sume modice, energia, resursele minerale exploatate pe redevente mici in comparatie cu cele platite in UE. Este “meritul” STAT-ului care nu mai reprezinta interesul national. STAT-ul roman este comandat de directive primite din afara dupa interesele unor concerne internationale si a marilor puteri .

LĂSAȚI UN MESAJ