Primarul Cosmin Necula

Municipiul Bacău va primi de la Fondul de Rezervă al Guvernului 15 milioane de lei ca urmare a solicitarilor autoritatilor locale pentru a se putea asigura energia termica necesara incalzirii apartamentelor.

Conform deciziei Executivului, pentru 13 localități din 12 județe se vor suplimenta sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017.

Tot câte 15 milioane vor primi și orașele Constanța, Buzău, Drobeta Turnu Severin și Galați. Cel mai puțini bani, respectiv, suma de 3,5 milioane de lei se vor duce către localitatea Vatra Dornei din județul Suceava.

Alocarea celor 15 milioane de lei vine la scurt timp după ce primarul Cosmin Necula a cerut Guvernului ori sa ia înapoi producătorul de agent termic, ori să acorde sprijin municipiului Bacău pentru ca Primăria să nu mai cheltuiasca din bugetul local pentru subvenționarea căldurii.

Necula a spus că modernizarea instalațiilor CET s-a făcut pentru ca România să-și îndeplineasca obligațiile de mediua asumate față de UE, însă acest lucru s-a făcut pe banii Bacăului, care trebuie să mențină sistemul în funcțiune deși facturile achitate de locuitorii rămași racordați la sistemul centralizat nu acoperă cheltuieile.

Primarul Bacăului a spus că Bacăul trebuie să achite circa 10 milioane de euro anual pentru a acoperi diferența de bani.

Alte articole