In fiecare an, la data de 14 noiembrie, in intreaga lume, este marcata Ziua mondiala de lupta impotriva diabetului. In acest sens sunt derulate campanii de prevenire si informare, iar tema aleasa pentru anul acesta este „Alimentatia sanatoasa si Diabetul”.

„Scopul campaniei este constientizarea populatiei cu privire la însusirea unui comportament alimentar sanatos în profilaxia si controlul diabetului. Obiectivele sunt de informare a populatiei asupra efectului benefic al alimentatiei sanatoase, constientizarea cu privire la rolul pe care fiecare îl are în gestionarea propriei sanatati, conturarea importantei micului dejun”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau. Asadar, specialistii vor sa transmita importanta alimentatiei sanatoase si mai ales a primei mese din zi.

Aproape 1.000 de cazuri noi in 2014

PUBLICITATE

In ultimii ani, cazurile de diabet zaharat au crescut alarmant si de aceea se pune accent pe activitatile de prevenire. Numai in primele 9 luni ale acestui an, in judetul Bacau, s-au inregistrat 960 de cazuri noi de diabet, iar in evidente, la finele acestei perioade erau 22.409 bolnavi. Si anul trecut, tot in perioada ianuarie – septembrie, au fost depistate 1.051 de cazuri noi. La nivel national, in 2013, erau peste 851.000 de pacienti cu diabet, cu vârste cuprinse intre 20 si 79 ani, insa sunt si copii afectati de aceasta boala.

In cazul lor, tratamentul este bazat pe insulina si s-a ajuns la concluzia ca, in mare masura, mostenesc boala. Odata aparut, diabetul dureaza toata viata. In cadrul manifestarilor dedicate acestei zile, dupa ce s-au efectuat analize gratuite, vineri, 14 noiembrie, de la ora 10.00, in Piata Tricolorului din Bacau se vor distribui materiale informative si se vor lansa baloane albastre. Activitatea va fi organizata de DSP in colaborare cu “Lions Club Moldova”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ