Elevii si cadrele didactice ale Scolii Gimnaziale Horgesti sarbatoresc astazi 125 de ani de când, la data de 24 septembrie 1890, învatatorul N. Nicolau a pus bazele primei institutii de învatamânt din satul Horgesti.

„Pe toata durata existentei sale, scoala din Horgesti si dascalii ei s-au aflat în slujba oamenilor si a comunitatii, scopul fundamental fiind acela de a lumina constiintele. În toti acesti ani scoala nu a încetat niciodata sa-i îndrume pe copii, pe tineri sau pe ceilalti sateni, pe frumosul si dificilul drum al cunoasterii adevarurilor stiintei si ale vietii, al formarii si dezvoltarii capacitatilor si abilitatilor personale si al integrarii sociale, îmbogatindu-le si înfrumusetându-le sufletele si anii, si pregatindu-i astfel pentru a face fata vietii”, ne-a declarat directorul scolii, prof. Iulian-Marian Lucaci.

Evenimentul va avea loc de la ora 11.00, la sediul scolii din localitate si va fi marcat prin momente artistice organizate de elevi sub îndrumarea prof. Iuliana Pantiru, consilier educativ. La manifestare vor fi prezentia reprezentanti ai administratiei locale, Inspectoratului Scolar Judetean Bacău precum si foste cadre didactice ale unitatii de învatamânt.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ