Un bacauan care a tepuit 11 firme din tara si a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 130.000 lei a fost condamnat de Tribunalul Bacau la o pedeapsa de 12 ani închisoare, pentru inselaciune si evaziune fiscala în forma continuata.

Inculpatul a fost obligat sa plateasca ANAF suma de 131.983 lei (TVA si impozit pe profit), iar firmelor inselate, despagubiri totale de 374.754 lei. Sentinta nu este definitiva.

Gabriel U. a inselat in doar doua luni 11 firme din Bacau, Neamt, Botosani, Galati, Constanta, Cluj, Covasna, Roman, Mures si Ilfov.

PUBLICITATE

In 2014, Parchetul Tribunalului l-a trimis in judecata pentru infractiunile de inselaciune si evaziune fiscala. Procurorii spun in rechizitoriu ca, in perioada octombrie – decembrie 2006, Gabriel U., in calitate de administrator al SC Valahorum Trans SRL Bacau, a indus in eroare 11 societati comerciale de la care a cumparat marfa in valoare de 448.740 lei, platind cu file CEC fara acoperire si retrase din circulatie.

De la societatile tepuite a cumparat tot ce a prins, de la masline, sticle de sampanie si carcase de porc pâna la confectii textile, teava liniara, feronerie, produse ceramice, usi metalice si parchet. Metoda prin care ii insela pe agentii economici era una simpla.

Mai intâi, cumpara marfa in cantitati mici pe care o achita la termen, câstigând astfel increderea administratorilor de firme, iar apoi comanda cantitati mai mari de produse pentru care emitea file CEC fara acoperire.

Marfa cumparata era rapid vânduta la preturi mai mici, banii fiind incasati in numerar, fara sa fie declarate veniturile realizate, prejudiciul cauzat bugetului de stat depasind 130.000 lei (TVA si impozit pe profit).

Odata ce a scapat de produsele cumparate, inculpatul a fugit din tara, in decembrie 2006. Mai grav este ca tot acest prejudiciu ar putea ramâne nerecuperat, pentru ca in proprietatea inculpatului nu s-au gasit bunuri care sa poata fi executate. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel si va avea termen in septembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Mama ei de lege! Pt unul ca acesta s-a dat 12 ani si recuperarea prejudiciului iar pt cei ce delapideaza statul cu 1- 10 milioane de euro abia primesc 2-3 ani fara recuperarea prejudiciului. E corect? Sa ublam cu aceiasi masura si sa nu ne uitam la fata omului fie el om de rand sau politician.

LĂSAȚI UN MESAJ