58 de pacienti au fost internati si pentru ca Sectia de Boli Infectioase nu avea cum sa preia toate aceste cazuri, bolnavii au fost distribuiti si pe Sectiile ORL si Dermatologie

La ultimul bilant, prezentat in cursul zilei de miercuri de catre reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, la Unitatea de Primiri Urgente ajunsesera 118 persoane, care s-au simtit rau dupa ce au mâncat la praznicul organizat duminica in comuna Traian.

„Din numarul total de pacienti, au fost internati 44 de adulti si 14 copii. Adultii au fost distribuiti pe trei sectii, respectiv Contagioase, Dermatologie si ORL.. Nu avem cazuri grave si daca evolutia lor va fi buna o sa incepem sa-i externam”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau. Autoritatile sanitare spera ca acesta sa fie numarul final al persoanelor care au prezentat simptomele specifice toxiinfectiei alimentare.

PUBLICITATE

Reamimtim ca, primele cazuri au inceput sa apara luni la prânz, la o zi de la pomana organizata dupa inmormântarea unei localnice. Familia a angajat o firma de catering ca sa se ocupe de mâncare, iar aceasta le-a furnizat ciorba de perisoare, sarmale si orez cu pulpe de pui. Directia de Sanatate Publica Bacau a demarat imediat o ancheta epidemiologica, dar controale au facut si cei de la Protectia Consumatorului si Directia Sanitar-Veterinara. La sediul firmei de catering, din comuna Nicolae Balcescu, nu s-au gasit mostre din meniu, desi societatea era obligata de lege sa le pastreze timp de 48 de ore, dar s-au gasit in schimb mai multe nereguli. Autoritatile au dispus sistarea activitatii firmei si au aplicat pâna acum amenzi in valoare totala de 18.000 de lei.

La praznicul de la Traian au participat in total 280 de persoane.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Toxiinfectia alimentara este o boala infecto-contagioasa! Nu-i suficient ca nr intoxicatilor/otraviti creste de la o zi la alta, acuma se mai pune in pericol si sanatatea bolnavilor de la Dermato-venerice ( unde se trateaza pe langa sifilis, blenoragie, alopecie etc si plagi deschise in ulcerele varicoase-cu potential de suprainfectare in speta) si ORL ( unde pe landa otite, amigdalite, sinuzite neoperabile etc se practica interventii chirurgicale in vegetatii adenoide de ex. cu potential de suprainfectare post-operator!).
    Autoritatile competente in cauza, au depistat VINOVATUL ?! … SALMONELLA a fost depistata!
    O mai punem sau nu de un parastas!

    • de-abia acum am inteles cum intra bolanavul in spital cu o boala si pleaca cu cel putin doua; de la nerespectarea circuitelor in cazuri din acestea de forta majora, cand efectiv trebuiesc distribuiti pacienti in alte secti ipe motiv de lipsa de paturi in sectia corespunzatoare!!! cine-i vinovatul …asa in general?!

  2. Oamenii ar trebui sa inteleaga ,ca un meniu de persoana care costa 13 sau 15 lei cu(ciorba,sarmale si friptura)nu are cum sa fie facut din produse proaspete ,alea sunt produse alterate din start.Inteleg lumea e saraca si merge la pomeni ,dar patronul nu s-a gandit oare nici o clipa ca odata i se va infunda?

  3. Nu-l cunosc pe patron, iar daca infunda sau nu puscaria, chiar nu m-ar bucura si chiar nu ar rezolva probl. devenita un fenomen. DSV, DSP, Protectia Comsumatorului si alte autoritati abilitate ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa procedeze in consecinta, din pdv moral si mai ales legal, la actiuni de verificare a unit. de alim.publice, pravalii, simple magazine, supermarketuri, in ce priveste alimentele comercializate cu data de valabilitate expirata, congelate, recongelate etc cu potential de imbolnavire a populatiei. Intoxicatii/otraviti de azi putem fi oricare dintre noi, daca nu suntem deja sub o forma sau alta… veritabile victime ale uni sistem bolnav, putred care abia mai palpaie…spre bucuria si savoarea celor fara onoare, demnitate, bun simt, omenie…

LĂSAȚI UN MESAJ