La ora actuala, analizele pentru depistarea acestor virusuri se platesc

Pâna acum au fost confirmate 111 cazuri, majoritatea la copii cu vârste de pâna la 14 ani. Focarul din satul Sohodor, comuna Horgesti, evolueaza rapid.

A debutat la mijlocul lunii iunie si deja sunt 53 de cazuri confirmate (35 sunt numai la grupa de vârsta 5-9 ani).

„Copiii si parintii au fost informati atât de personalul specializat de la nivelul institutiei noastre cât si de medicul de familie privitor la sursa, caile de transmitere si metodele de prevenire in cazul HVA (n.r- hepatitei virale A).

PUBLICITATE

Au fost prezentate norme de igiena individuala, igiena locuintei, a alimentelor, a veselei si au fost distribuite materiale informative”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la Directia de Sanatate Publica Bacau.

La Slobozia Noua, comuna Stanisesti, sunt 44 de cazuri confirmate, majoritatea la copii cu vârste intre 5 si 14 ani, iar la Soci, comuna Pincesti, unde primele cazuri au aparut in august, sunt confirmate 14 cazuri, dintre care unul la o persoana adulta.

Hepatita A, cunoscuta si sub denumirea de boala „mâinilor murdare”, se transmite cu usurinta in colectivitati, de aceea medicii recomanda respectarea regulilor minime de igiena, atât acasa cât si la scoala, prin spalarea mâinilor cu apa si sapun inainte de masa si dupa ce se foloseste toaleta, spalarea fructelor si legumelor inainte de consum.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ