Un bacauan a reusit sa insele 11 firme din tara si sa produca bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 lei

Gabriel U. (48 de ani) a inselat in doar doua luni 11 firme din Bacau, Neamt, Botosani, Galati, Constanta, Cluj, Covasna, Roman, Mures si Ilfov. Anul trecut, Parchetul Tribunalului l-a trimis in judecata pentru infractiunile de inselaciune si evaziune fiscala.

Procurorii spun in rechizitoriu ca, in perioada octombrie – decembrie 2006, Gabriel U., in calitate de administrator al SC Valahorum Trans SRL Bacau, a inselat 11 societati comerciale de la care a cumparat marfa in valoare de 448.740 lei, platind cu file CEC fara acoperire.

De la societatile tepuite a cumparat tot ce a prins, de la masline, sticle de sampanie si carcase de porc pâna la confectii textile, teava liniara, usi metalice si parchet. Metoda prin care ii insela pe agentii economici era una simpla.

Mai intâi, cumpara marfa in cantitati mici pe care o achita la termen, câstigând astfel increderea administratorilor de firme, iar apoi comanda cantitati mai mari de produse pentru care emitea file CEC fara acoperire.

Marfa cumparata era rapid vânduta la preturi mai mici, banii fiind incasati in numerar, fara sa fie declarate veniturile realizate, prejudiciul cauzat bugetului de stat depasind 130.000 lei (TVA si impozit pe profit).

Odata ce a scapat de produsele cumparate, inculpatul a fugit din tara, in decembrie 2006, si de atunci anchetatorii nu au reusit sa-l gaseasca. Dosarul penal se judeca la Tribunalul Bacau, in lipsa inculpatului, cu avocat din oficiu.

In aceasta cauza, ANAF s-a constituit parte civila cu suma de 808.512 lei care, insa, nu se stie de unde se va recupera. In proprietatea inculpatului nu s-au gasit bunuri care sa poata fi executate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ