La data de 08 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au efectuat un control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind regimul deşeurilor periculoase, la sediul unei societăţi comerciale din comuna Podu-Turcului.

Astfel, au fost descoperite aproximativ 10 tone de material de construcţii, cu conţinut de azbest, rezultate în urma dărâmării acoperişului unei clădiri din municipiul Bacău.

Din cercetări s-a stabilit că, administratorul societăţii, de 48 de ani, ar fi transportat cantitatea de deşeuri în cursul lunii noiembrie a.c., cu mijloace de transport neautorizate.
Cantitatea de deşeuri periculoase a fost indisponibilizată, punându-i-se în vedere agentului economic să procedeze la neutralizarea ei, prin intermediul unei societăţi autorizate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, transport, valorificarea sau eliminarea deşeurilor periculoase.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE