Proiectul privind scăderea cu 50 la sută a taxei de salubrizare, pentru persoanele fizice din municipiul Bacău, nu este băgat în seamă de administrația PNL, deși pentru susținerea acestuia au semnat 10.000 de băcăuani. Inițiat de parlamentarul Cosmin Necula, proiectul trenează de luni bune, nefiind trimis spre dezbatere în Consiliul Local. Deputatul a incriminat atitudinea sfidătoare a municipalității, afirmând că administrația liberală arată că îi disprețuiește pe băcăuani și nu-i bagă în seamă.

Strângerea de semnături pentru susținerea proiectului de scădere cu 50 la sută a taxei de salubrizare a demarat încă din toamna anului trecut. Aproximativ 10.000 de băcăuani s-au raliat demersului inițiat de Necula și echipa sa, iar în decembrie 2015 dosarele cu semnăturile de susținere, precum și proiectul de hotărâre au fost trimise la Primărie. Aici, zac de luni bune, fără ca administrația PNL să-și asume trimiterea proiectului spre dezbatere în Consiliul Local.

Alegând o formă inedită de protest, Cosmin Necula a declarat în fața clădirii Primăriei Bacău că administrația PNL are o atitudine de sfidare față de cei 10.000 de băcăuani care au semnat pentru proiect și că de luni bune inițiativa este blocată la nivel de municipalitate. Deputatul și-a motivat ieșirea publică prin faptul că „băcăuanii care au semnat pentru susținerea proiectului trebuie să știe că nu au fost lăsați baltă”.

PUBLICITATE

„În urmă cu câteva luni, am prezentat proiectul nostru, asumat de mine și colegii mei, precum și de 10.000 de băcăuani, prin care am urmărit reducerea taxei de salubrizare cu 50 la sută, respectiv de la 12 lei/locuință la 6 lei/locuință. După aproape 5 luni, administrația PNL dă dovadă de același dispreț și sfidare a cetățeanului care au consacrat ultimii 12 ani. Nu am primit niciun răspuns privitor la punerea în dezbaterea Consiliului Local a proiectului nostru, elaborat în conformitate cu prevederile legale in vigoare”, a declarat Necula.

El a adăugat că municipalitatea și administrația liberală în ansamblul ei nu înțeleg ce înseamnă un demers cetățenesc democratic, concretizat într-un proiect de hotărâre susținut de populație. „Practic, 10.000 de băcăuani sunt tratați de administrația PNL ca cetățeni de mâna a doua și mă adresez lor pentru a le transmite că nu au fost lăsați baltă de mine și de echipa mea, dar că sunt disprețuiți și sfidați de conducerea PNL a administrației actuale”, a mai declarat deputatul băcăuan.

Proiectul de scădere a taxei de salubrizare cu 50 la sută, pentru persoanele fizice din Bacău, a fost inițiat la începutul lui octombrie 2015, Necula declarând la acel moment presei că urmărește diminuarea taxei în exercițiul bugetar 2016. Potrivit proiectului avansat de social-democrați, taxa de salubrizare din municipiul Bacău ar fi urmat să scadă, pentru persoanele fizice, de la 12 lei/locuință/lună, la doar 6 lei. Astfel, la nivelul unui an, băcăuanii ar fi plătit pentru o locuință doar 72 de lei, în loc de 144 de lei cât plăteau anul trecut.

Dumitru Petrescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.