La Rafo Onești a început plata salariile restante de circa un an. Banii ajung la cei 397 de salariați în conturi bancare. Suma maximă pe care o primesc circa 75% dintre ei -ne-a informat liderul Sindicatului Rafinorul, Ion Marian – este de aproape 9.000 de lei. Ceilalți salariați vor primi ceva mai puțin, în funcție de cât au mai lucrat în rafinărie.

Organizația de sindicat a urmărit permanent achitarea salariilor restante și a deschis un proces în instanța de judecată în acest sens, care a dat câștig de cauză salariaților. „Am avut sprijin important și din partea administrației rafinăriei și a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), de unde am primit foarte repede documentația necesară, dar și de la Ministerul Muncii, care a deblocat Fondul de Garantare a salariaților” – a precizat Ion Marian.

Administratorul judiciar al societății Rafo a comunicat AJOFM cererea pentru stabilirea cuantumului și plata creanțelor care se suportă din Fondul de Garantare pentru plata creanțelor salariale. Iar AJOFM a transmis Ministerului Muncii solicitarea pentru bugetarea sumei rezultată pentru plata creanțelor salariale pentru cei 397 de angajați ai Rafo.

PUBLICITATE

Procesul pentru achitarea integrală a unor drepturi salariale la Rafo continuă după vacanța de vară a magistraților.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ