Remus Pozânărea

Membri fondatori sunt profesorii de educație fizică și sport Remus Pozânărea, Mihai Voicu și Bogdan Ghica. Cei trei admit că, deocamdată, exceptând numele, asociația lor nu are nimic în comun cu echipa ce făcea istorie, calificându-se în turul patru al Cupei Orașelor Târguri. Noua formație va porni din Liga a V-a

Din vară, Bacăul va avea o nouă echipă în Liga a V-a. Una cu nume ilustru: FC Dinamo Bacău. Și cu trecut inexistent, o admit chiar fondatorii noii asociații, profesorii de educație fizică și sport Remus Pozânărea, Mihai Voicu și Bogdan Ghica: „FC Dinamo Bacău nu are legătură directă cu echipa care se califica, în premieră pentru fotbalul românesc, în turul patru al unei competiții de club europene. Dinamo Bacău a fost momentul de maximă glorie al fotbalului băcăuan. FC Dinamo Bacău 2017 se dorește a fi un altfel de început pe drumul performanței”.

De altfel, și în pliantul de promovare al asociației se subliniază: „Credem că prin multă muncă, dedicare, atenție și respect față de acest nume- FC Dinamo Bacău- putem asocia peste ani, performanța cu Bacăul fotbalistic”. Deși au activat sub diferite forme (administrative, tehnice sau sportive) la mai multe cluburi din eșaloanele inferioare, cei trei fondatori nu au nume cu rezonanță în fotbalul băcăuan. Dar asta nu-i încurcă. Dimpotrivă, Pozânărea, Voicu și Ghica sunt de părere că „dacă nu ai un nume sonor, este posibil ca gradul de implicare să fie chiar mai mare, tocmai pentru a surmonta acest așa-zis handicap”.

PUBLICITATE

Ideea noului proiect a încolțit încă de anul trecut. Și vizează o echipă de seniori, dar și două grupe de copii și juniori având drept ani de naștere 2005 și 2006. „Din start ținem să precizăm că FC Dinamo Bacău nu face concurență niciunei alte asociații care se ocupă de copii și juniori. Dimpotrivă, putem încheia diferite colaborări cu acestea, în sensul că, dacă ajungem la un acord, putem lua, în timp, jucători pentru echipa noastră de seniori.

Și nu ținem la regula rigidă de a transfera acești jucători definitiv; există și varianta împrumutului”, a punctat Remus Pozânărea care, până vara trecută, a fost directorul sportiv al divizionarei B Sport Club: „Am învățat multe din perioada Sport Club. Am învățat în special faptul că fără transparență nu ajungi departe. Dacă lași loc de interpretări, un bulgăre poate declanșa o adevărată avalanșă”. Prin urmare, cei de la FC Dinamo Bacău intenționează ca, din momentul în care vor activa site-ul oficial al clubului, să facă publice inclusiv balanța și bilanțul contabil. Bugetul anual estimat pentru un sezon de Liga a IV-a? 40-50.000 de lei.

Banii ar urma să vină din sponsorizări, din taxele pentru activitatea grupelor de copii și juniori, dar și din redirecționarea sumei de 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii. „Să fie clar: nu am gândit această asociație ca pe o afacere. Considerăm că un marketing adecvat și eficient poate asigura bunul mers al unui astfel de proiect fotbalistic”, susțin cei trei.

Deocamdată, noua formație, care va avea culorile alb-roșu-negru, nu a legitimat vreun jucător. În mod cert, însă, lotul va fi alcătuit, în mare parte, din jucători de 16, 17 sau 18 ani, cărora li se vor alătura o serie de fotbaliști cu experiență. „Avem tot timpul; și pentru a stabili lotul, și pentru a găsi antrenorul potrivit. Vom apela, totodată, și la sfatul și părerea oamenilor de fotbal cu experiență din Bacău deoarece ne dorim ca această echipă să devină, în timp, echipa întregului oraș”, a concluzionat Remus Pozânărea.

Până când va pune pe picioare echipa de seniori, FC Dinamo Bacău va demara acțiunea de selecție a copiilor născuți în 2005 și 2006. Data startului? 1 aprilie. Nu-i păcăleală. Într-un oraș în care fotbalul a fost puternic tras pe sfoară în ultimii ani, sperăm ca nici FC Dinamo Bacău să nu se dovedească o păcăleală.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

30 COMENTARII

 1. Sunt un vechi suporter al FCM Bacau inca din vremea in care aceasta se numea SC Bacau. Din pacate, Sport Club a devenit un nume compromis. Sper sa nu se intimple acelasi lucru si cu Dinamo Bacau. Personal, cred ca varianta cea mai buna ar fi reinfiintarea FCM Bacau (cu tot cu palmares) insa chiar si asa vreau sa le doresc succes celor trei profesori care au infiintat FC Dinamo Bacau. Avem nevoie de fotbal in Bacau, dar nu de fotbal facut cu bani de la buget, cu implicare politica si cu tot felul de sforarii cum s-a intimplat pe vremea lui Stavarache, marele gropar al fotbalului bacauan. Daca FC Dinamo Bacau va fi o asociatie transparenta asa cum se promite este posibil sa prinda

 2. Vreau sa fiu primul care saluta aceasta initiativa!

  Si nu va ascund faptul ca astept o data pentru totdeauna sa ne alegem o echipa reprezentativa pentru orasul Bacau, o echipa care sa vina in primul rand cu transparenta totala si care sa promoveze jucatorii bacauani, o echipa care sa fie sprijinita de iubitorii de fotbal din Bacau, de la suporteri, la firme si autoritati, fiecare cu ce poate!

  Iar pe viitor va trebui ca aceasta echipa reprezentativa a orasului sa preia atat palmaresul, cat si istoria clubului de fotbal ce a luat nastere la 1950!

  Sper sa reintram odata in normalitate cu fotbalul bacauan, sa fim uniti si sa progresam impreuna si mai ales, sa ne bucuram impreuna de fotbal in Bacau!

  Hai Bacaul!

 3. Salut initiativa celor 3 domni profesori de sport(Pozinarea Remus) care vor sa readuca fotlabul in randul sporturilor reprezentative pentru orasul nostru. Mult succes!!

 4. Fara o etica corecta, fara respect pentru copii si parintii lor, pentru jucatori si jocul de fotbal, fara apetenta pentru adevar si corectitudine, fotbalul bacauan nu are nicio sansa de revenire la valoare. Sa speram ca acesti profesori de educatie fizica vor reusi sa resusciteze un fenoment sportiv aflat in moarte clinica in orasul nostru: fotbalul. Succes!

 5. Domnul profesor Pozanarea este un om foarte dedicat spotului si din punctul meu de vedere este cel care poate pune bazele unui noi academi de fotbal pentru orașul nostru .Succes domn profesor!

 6. Domnul profesor Poznarea este cel mai potrivit să fie inițiatotul unui astfel de proiect. Pasinea pentru sport pe care dumnealui o are este usor vizibila fiind mai mereu implicat in competițiile interscolare și nu numai.Din punctul meu de vedere este cel mai în măsură să pornească un astfel de proiect pentru fotbalul băcăuan.Îi urez mult succes domnului profesor și sper să reușească ce și-a propus.

 7. S-ar putea, in cazul necompletarii seriei din liga 4, sa fie invitata FC Dinamo Bacau sa participe, deci, in liga 4. Se practica si in liga 3 si liga 2 acest procedeu. SC Bacau, daca rezista pana la finalul campionatului, s-ar putea sa fie invitata in viitorul campionat (tot) in liga 3. Asta, daca cei de la FRF nu o exclud, pentru prea multe puncte penalizare. Daca s-ar intampla asa si SC Bacau ar putea scapa fara a restitui sumele datorate, deci numai cu penalizari, FC Dinamo Bacau (numai in aceasta situatie fara datorii) s-ar putea comasa cu SC Bacau…

 8. Succes și acum e un moment t0 în care toți ar trebui să susținem și să ne implicăm în acest proiect mai ales financiar, principiul socios cred că ar functiona,ex.Galați,Petrolul Ploiești ,Cluj, Argeș,Timișoara,chiar și Barcelona. Să nu uităm că doar împreună suntem mai puternici.
  Hai Bacaul!

 9. Felicitări celor trei profesori! In primul rând, va felicit pe voi, pentru ca sunteți niște oameni excepționali,de care Bacăul chiar are nevoie. Oameni care doresc sa stimuleze atat copii cât si seniorii pentru desfășurarea si practicarea fostabului. Un proiect cu gânduri mărețe si speram la realizarea acestor gânduri. Așteptam sa ne faceți mândrii❣

 10. Sa se faca un sondaj cu intrebarea:
  “Daca sunteti suporter, sustinator sau fan al uneia sau mai multe echipe bacauane, care e aceasta (care sunt acestea) ?”
  a) Aerostar Bacau;
  b) SC Bacau;
  c) CSSM Bacau;
  d) FC Dinamo Bacau;
  e) FC Bacau.

 11. Daca intrebi pe unul dintre conducatorii actualelor cluburi vei afla ca ,, se dau bani pentru fotbal”.Deci,sint vinatori de maruntis.Nimeni nu este interest sa lucreze la un proiect serios si ulterior sa caute finatare.

 12. DACA CINEVA ARE CURAJ SA IMI ARATE CE FACE CU BANIII MEI SI UNDE SE DUC ,CEEA CE EU NU AM MAI AUZIT IN TARA ROMANEASCA ATUNCI CHIAR CA BAIETII ASTIA VOR SA FACA ALTCEVA.FATA DE TOATE PACALELILE FUTBOLISTICE PE CARE LE AVEM.BRAVO.

  II URMARESC. SI DACA II TINE MA BAG SI EU SI MAI ADUC NISTE PRIETENI .ASTA PT CA M AM SATURAT DE FURACIUNI SI GARGARA IN TARA ASTA.

  • Singura echipă din Bacău este Aerostar singura care supravietuieste unde sunt oameni seriosi si pricepuți,aici sunt toate conditiile fara ajutorul primăriei care ei se gandesc acum la panselute si broșuri

 13. Ati uitat ca poznarea cu goian au nenorocit fotbalul impreuna cu stavarache ??? Sunteti chiori ? Noi suporterii Fcm Bacau nu am uitat tradatorii ‘rusine .In Bacau Doar Fcm nu exista alta echipa si veti vedea ca vom reusi in vara sa infiintam echipa noi suporterii adevarati .Inima noastra va fi mereu galben albastra .auzi poznarea care avea salar 8000’lei lunar la sc bacau si acum vor club pe legea 350 cu fonduri de la primarie gen marea academie ciocoiu alt tradator .numai mincinosi.daca erau bine intentionati infiintau impreuna academia Fcm Bacau uneau toate cluburile de juniori din bacau …viitoru ,sporting, magura ,play ,fc bacau etc si atunci va credeam..asa nu va credem.un pic mai este pana iese actele si apoi ne vom face auziti

  • Intr-adevar, FCM este un brand mare, nu doar pentru Bacau, ci pentru Romania, insa afirmatia ,,in Bacau doar FCM” ii poate arde putin pe cei de la Aerostar, care merita respect pentru tot ce au facut.

 14. Ca un vechi microbist, ce mă pretind,ce chiuleam de la școală ca să-i urmăresc (să-i văd) la antrenamente pe M.Rugiubei, Em.Dembrovschi, Duțan, N.Vătafu&co, cred că această acțiune va sfârși, f curând, printr-o fuziune cu o altă grupare. De ce cred acest lucru ?? Argumentul meu este că cel sau cei ce au lucrat mână”n-mână cu R.Stavarache nu poate (nu pot) fi credibil. Nu-i știu pe Voicu și Ghica dar pe Pozânărea da. La acesta și dacă te uiți la fața lui îl ”citești” că este un fariseu și manglitor, ”calitate” demonstrată sub flamurile ASC Bc.
  Ori cu oameni ca Pozânărea sau taximetriști pe post de conducători de grupări de fotbal nu poți pune bazele unui club ce poate atinge, măcar, Liga a IV-a. Tot pe aproape, de aceștia, se află și Cr.Ciocoiu.
  Banul este ochiul …………. !

LĂSAȚI UN MESAJ