Adoptata de Organizatia Natiunilor Unite in anul 1991, aceasta sarbatoare reprezinta un bun prilej de evidentiere a meritelor persoanelor vârstnice si a contributiei lor la progresul societatii, dar si de a trage un semnal de alarma asupra imbatrânirii populatiei din cele mai multe tari.

Si nici România, nici judetul Bacau nu fac exceptie de la aceasta tendinta ingrijoratoare. In judetul Bacau ponderea vârstnicilor in totalul populatiei a ajuns in 2011 la 16,5 la suta fata de 9,3 la suta, in 1992 iar evolutia ulterioara s-a mentinut in aceeasi directie.

Indicele de imbatrânire a populatiei judetului, indice care inseamna numarul persoanelor vârstnice (peste 65 de ani) raportat la 100 tineri (sub 15 ani), este de 91,6. Cât priveste numarul vârstnicilor la 100 persoane apte de munca (15-64 ani), acest raport de dependenta demografica pentru adulti este de 25,2. Totusi, trebuie sa remarcam faptul ca, ajunse la o vârsta inaintata, tot mai multe persoane duc o viata activa in continuare si se implica in viata societatii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ