A găsit o armă de foc, dar nu s-a grăbit să o predea

0

În loc să predea autorităţilor o armă letală găsită, un băcăuan şi-a luat fratele şi un vecin şi a mers pe câmp să o testeze. Bărbatul s-a ales cu o condamnare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În noaptea de 19 iulie 2015, poliţiştii din Căiuţi au fost sesizaţi de un paznic din cadrul Ocolului Silvic Căiuţi care a văzut, pe un câmp din satul Mărceşti, trei persoane înarmate cu o armă confecţionată artizanal.

Poliţiştii i-au identificat pe cei trei şi au găsit asupra lor o armă de vânătoare şi 5 cartuşe. Inculpatul T.C. a susţinut că arma şi cartuşele le-a găsit în cursul aceleiaşi zile, în groapa de gunoi şi a venit cu ele la marginea satului Mărceşti cu intenţia de a verifica dacă acestea funcţionează.

PUBLICITATE

Cei trei nu figurau în evidenţele Registrului Naţional al Armelor ca deţinători legali de arme şi muniţii. Din raportul de constatare criminalistică a IPJ Bacău rezultă că arma găsită este o armă de foc lungă, cu repetiţie, cu percuţie centrală, cu patul confecţionat artizanal din lemn, iar componentele metalice provin de la o armă de tipul „Mauser K98”.

Arma are calibrul 8 mm şi face parte din categoria armelor letale, fiind în stare de funcţionare. De asemenea, cele 5 cartuşe fac parte din categoria muniţiilor letale în stare de funcţionare. Doar T.C. s-a ales cu dosar penal după ce a declarat că ceilalţi doi nu au ştiut de la început că el are o armă asupra lui. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Oneşti, instanţă care l-a condamnat pe T.C. la o pedeapsă de 9 luni închisoare, cu suspendare, motivat de faptul că deţinerea armei a creat o stare de pericol, iar infracţiunea a fost săvârşită cu intenţie. Sentinţa poate fi atacată cu apel.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ