O adolescenta din Bacau a incercat sa ajunga in Italia cu buletinul surorii sale

0
FOTO: Bihon.ro

Polițiștii de frontieră bihoreni au depistat o adolescentă de 15 ani care a încercat să treacă ilegal frontieră, folosindu-se de cartea de identitate a surorii sale, în vârstă de 21 ani.

La data de 13.08.2015, orele 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș — I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieși din țară, călătorind că pasageră într-un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România, cu destinația Italia-Milano, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitatea românească.

La control, polițiștii de frontieră au sesizat deosebiri de fizionomie între persoana în cauză și cea din fotografie, motiv pentru care au demarat cercetările.

Astfel, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este o minoră, în vârstă de 15 ani, domiciliată pe raza județului Bacău, care a declarat că documentul pe care l-a prezentat la control l-a luat de la sora ei, care este majoră, fără acordul acesteia. A recurs la aceasta metodă deoarece intenționa să ajungă în Italia și nu avea acordul părinților pentru a efectua călătoria.

Polițiștii de frontieră au întocmit minorei în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ