Fotbal/ Liga a II-a: Scufundati de „marinari”

3

SC Bacau- Farul Constanta 1-5 (1-2)

A fost cu adevarat Vinerea Patimilor pentru divizionara B Sport Club Bacau. In ultima etapa din play-off-ul ligii secunde, bacauanii au fost surclasati pe teren propriu cu un neverosimil 1-5 de Farul Constanta.

In linii mari, meciul a avut acelasi tipar precum cel din sezonul regulat pierdut la acelasi scor de Sport Club in Giulesti, contra Rapidului: greseli mari in aparare de care adversarii au profitat cind au vrut si cind n-au vrut accentuate de lipsa de clarviziune in atac, unde, de aceaszta data, golgheterul Vraciu a fost omul ratarilor.

Prima eroare in defensiva gazdelor s-a inregistrat dupa primul sfert de ceas, atunci cind, la o minge aruncata peste stoperi de catre Bajan, Patulea (reprimit in lotul Farului) a deschis scorul cu un sut plasat. Voleul peste al lui Vraciu, la devierea lui Grumezescu (’32) a anuntat golul de 1-1 al lui Dumitriu din min.36, atunci cind „decarul” SC-ului a reluat cu capul in plasa un balon centrat din corner de Corban.

Elevii lui Popovici au avut doua opcazii de aur pentru a prelua initiativa si pe tabela de marcaj, dar mai intii portarul Dinu a respins in corner sutul lui Vraciu dupa un slalom de zile mari al acestuia, pentru ca la faza imediat urmatoare, reluarea (lipsita de forta) a atacantului bacauan sa fie respinsa de pe linia portii de Bratu. Si daca nu s-a facut 2-1, pauza a inregistrat scorul de…1-2.

In minutul 43, la o faza identica cu cea de la primul gol, Corcoveanu a aruncat un balon peste italianul Masella, iar Patulea nu l-a iertat pe Ureche. Primul mitan se putea incheia, totusi, la egalitate, daca Vraciu nu trimitea, incredibil, cu capul din tei metri peste transversala. Repriza secunda a inceput cu doua noi ocazii de gol ale Sport Clubului, Dinu respingind in corner lovitura libera a lui Druga, pentru ca ulterior Vraciu sa finalizeze imprecis o faza prelungita de atac.

Iar daca noi ne-am ocupat cu ratarile, „marinarii” au dat-o pe goluri. Goluri de generic, care au speculat si bulevardul lasat de cuplul Gheorghiu- Giurgiu, dar si gafele tinarului portar Ureche. Goluri de generic, asa cum a fost cel de 1-3, inscris in min. 56 de Vali Munteanu, care l-a lobat de la 40 metri lateral dreapta pe neinspiratul Ureche, care, iesit in afara careului, a preferat o pasa spre Giurgiu (care s-a transformat intr-o pasa la adversar) unei degajari sigure in afara terenului.

Si asa cum a fost de cel de 1-5, din min. 61, cind Ureche a fost taxat din nou printr-un super lob de la 40 de metri, de data aceasta de pe banda stinga in directia de atac a Farului, autor fiind „veteranul” Chitu.

Intre cele doua super- loburi si-a facut loc si un autogol, semnat de Burca, fundasul bacauan deviind in proprie poarta sutul puternic din min. 61, al lui V. Munteanu. Farul, cu o garnitura in care s-au remarcat jucatorii de prima liga Chitu, Patulea, Al. Ionita, Milea si V. Munteanu, se impune cu 5-1, stricind sarbatorile si linia de clasament a Sport Clubului, in timp ce bacauanii se consoleaza doar cu faptul ca saptamina viitoare vor putea sa-si ia revansa la Constanta deoarece programul returului este in ordine inversa turului.

„Sigur va fi un alt meci la Constanta”, a declarat antrenorul Farului, Ion Barbu. „Trebuie sa schimbam unele lucruri in jocul nostru daca vrem sa avem o alta evolutie si un alt rezultat in jocul din retur cu Farul”, a precizat si antrenorul Sport Clubului, Cristi Popovici.

SC Bacau: Ureche- Mihalachioae, Masella (’46 Burca), Ursu, Giurgiu- Corban, Dumitriu (’76 Tutu), Adascalitei, Druga (’56 Gheorghiu)- Grumezescu, Vraciu.

Farul” I. Dinu- Bajan, A. Ionescu, Bratu, Corcoveanu (’73 Zugravu)- V. Munteanu (’85 Cristea), Milea (’57 Al. Ionita), Suciu, C. Neagu- Patulea, S. Chitu.

3 COMENTARII

  1. Ma intreb daca Miron ar fi scos 3-4 goluri. Nu stiu. Massela e greoi, lent. Burca e prea activ la autogoluri. Ma mai intreb de ce a plecat Lozneanu. Caderea psihica a contat mult. Vroiam ca terenul sa ajunga la nivelul demonstrat de echipa pana acum. A ajuns echipa la nivelul terenului. Meciul nu a fost privit la nivelul la care ar fi trebuit, deoarece Farul, in play-off, nu a luat nici un punct pana la meciul cu Bacaul. Poate au vrut sa plece I.Stan. Asa se mai practica in fotbal. Bine ca nu se retrogradeaza din play-off si, cel mai important, echipa trebuie sa reziste financiar pana la final, ca sa poata incepe un nou campionat. Cine stie ce va fi de la toamna ? Sperante. Financiare, in primul rand. Dupa Unirea Urziceni, Otelul, FC Vaslui, Progresul (National), Ceahlaul, Suceava, Onesti, Bihor, si altele, posibil sa urmeze: Rapid, Braila, Calarasi, Farul si altele. Daca nu in vara, in iarna sau la anul.

LĂSAȚI UN MESAJ