Astazi, Consiliul Local Bacau va vota repartizarea sumelor catre asociatiile sportive in baza Legii 350/ 2005

A venit, in sfârsit, ziua cea mare! Ziua in care consilierii locali vor vota repartizarea sumelor catre asociatiile sportive in baza Legii 350/ 2005. Cu o diminuare serioasa a bugetului rezervat domeniului Sport (de la 18 milioane in 2014 la doar 7 in 2015) si cu o intârziere de câteva luni bune, care a paralizat, efectiv miscarea sportiva bacauana, municipalitatea a dat publicitatii, la finalul saptamânii trecute, lista finala a proiectelor care vor primi finantari nerambursabile de la bugetul local al municipiului Bacau.

Asa cum cotidianul Desteptarea anticipa in editia sa din 22 iunie, cea mai mare parte din totalul de 7 milioane se va indrepta catre trio-ul Fundatia Pro Stiinta, prin care este finantata echipa de volei feminin Stiinta (2 milioane lei), divizionara B Sport Club Bacau (2 milioane) si ACS Elite Sport, care asigura finantarea echipei de handbal masculin Stiinta MD (1, 5 milioane).

PUBLICITATE

“Desi facem cu adevarat performanta, primim o suma net inferioara necesitatilor noastre. Cineva ar putea spune ca suntem in fruntea listei privind finantarile pe Legea 350, insa cu aceasta suma alocata sa stiti ca echipa de volei feminin va avea statutul financiar al unei nou promovate. Nici vorba sa ne mai putem bate la titlu sau la castigarea Cupei României.

Pe lânga faptul ca s-a intârziat nepermis de mult alocarea acestor sume, ele sunt foarte mici. Anul trecut, pentru Sport s-au alocat 18 milioane, in timp ce anul acesta, bugetul este de numai 7 milioane. E o diferenta surprinzatoare, care ma face sa cred ca in Bacau nu se mai doreste performanta sportiva”, a declarat Florin Grapa antrenorul multiplei campioane la volei feminin, Stiinta Bacau.

A patra beneficiara a proiectelor de finantare nerambursabila, ca si cuantum, este CS Aerostar, singura asociatie care a facut public decontul referitor la proiectul pe 350/ 2005 din 2014. In imediata vecinatate a “podiumului” se afla o mai veche “clienta” a finantarilor nerambursabile, ACS Arena 2011. Anul acesta, ACS Arena 2011 a “sensibilizat” comisiile Primariei cu un proiect al carui titlu de mare efect este “Promovarea sportului ca factor de coeziune sociala”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Se finanteaza diverse asociatii dar nu s-ar amenaja de primarie in fiecare cartier cate un mic teren sportiv public pt a avea unde sa practice putin sport acei cetateni ce doresc sa-si mentina forma fizica si starea de sanatate. Facem bani la diverse firme private ce inchiriaza cu ora terenurile lor sportive daca vrem putin sport. Cum sa se mai “nasca” viitori sportivi fara a avea terenuri sportive pe care sa-si inceapa cariera. Constructiile de garaje si alte noi blocuri au eliminat si cele mai mici petice de teren unde se mai putea “bate mingea”.

  2. se anunta transferuri bomba la sucombata sc bacau: haisan,dobos,mana lunga si capitanul panait(in asteptare cioanca,profir,si elisei)daca este adevarat …………..dati-va demisia domnilor salvatori ai fotbalului bacauan

  3. se anunta transferuri bomba la sucombata sc bacau: haisan,dobos,mana lunga si capitanul panait(in asteptare cioanca,profir,si elisei)daca este adevarat …………..dati-va demisia domnilor salvatori ai fotbalului bacauan

  4. Mircea Lucescu a declarat ca ar prelua Bacaul peste un an, daca vor ajuta si Hrebenciuc, Chivorchian, Stavarache… Ar trebui sa se revina la Dinamo Bacau, intrucat multi, printre care si cei amintiti, sunt sau vor fi la “Dinamo”… Ar aduce si cativa brazilieni de la loturile de juniori/tineret ale Braziliei. De asemenea, la promovarea in liga 1, ar veni si Rat, D.Goian, Chiriches, Pantilimon, Lovin, Mrs.Croitoru, Hurdubei, B.Rusu, Petrariu, An.Cristea, Dobos, Gheorghiu…

LĂSAȚI UN MESAJ