Sarbatoare la Beresti Tazlau. Cadre didactice, elevi, parinti, oficialitati locale au participat la marcarea a 150 de ani de invatamânt berestean.

La Caminul Cultural din Enachesti, s-a desfasurat un simpozion la care au prezentat comunicari foste si actuale cadre didactice, fosti elevi, reprezentanti ai administratiei locale, invitati de la scolile din comunele vecine, dupa care mai multe grupuri si formatii artistice din cele doua scoli au prezentat un spectacol, din care nu au lipsit cântecele si dansurile populare, scenetele, momentele poetice, de un succes aparte s-a bucurat “Gasca Zurlie” a scolii din Beresti. Invitat la aceasta sarbatoare a fost si Ansamblul “Siminocul” al Scolii din Sanduleni, care a prezentat un spectaculos program de dansuri si cântece. Un moment deosebit l-a constituit lansarea ultimului numar al revistei scolii “Aripile visului”.

“Sutele de profesori, invatatori si educatori din comuna Beresti Tazlau, miile de elevi care au absolvit cursurile scolilor noastre, impreuna cu parintii, cu sprijinul administratiei locale, si-au facut datoria in acesti 150 de ani, ani plini de rezultate, de succese, dar si de inerente greutati, pe care am reusit impreuna sa le depasim. Suntem mândri de istoria scolii noastre, de aceea, in acest moment de sarbatoare, felicit intreg corpul profesoral, pe toti elevi si le doresc ca acolo unde merg sa reprezinte cu cinste localitatea si scoala”, a spus prof. Mioara Mârza-Solomon, director al scolii.

PUBLICITATE

Preotii din comuna au tinut o slujba religioasa, in memoria cadrelor didactice, a elevilor care au parasit aceasta lume, iar conducerea scolii a acordat diplome de onoare si de excelenta cadrelor didactice din comuna care au avut o activitate deosebita in procesul de educatie al elevilor si tinerilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. felicitari tuturor personelor care sau implicat in acest eveniment in spcial profesorilor, invatatorilor, educatorilor si administratei publice locale. Asa comuna asa conducere, iar la Sanduleni totul e praf si pulbere certa si iar cearta nu vede ce bine e le vecini, totul e dupa interes, primar,care promite oamenilor imposibilul contabil,care tine un sot acasa alcoolic viceprimar care saptamanal e la casa pensiilor, agent agricol care vrea sa fie primarita de la PNL dar sotul este vceprimar PSD, cetateni din comuna Sanduleni trzitiva pana nu este tarziu altfel ve-ti ramane cu tevile de apa bagate prin pamant uscate si pline de microbi si ne vom ruga sa ploaie AICI SUNT BANII DVS.

  2. ”Sutele de profesori, învățători și educatori din comuna Berești-Tazlău, miile de elevi (…) care au absolvit cursurile școlii noastre (…) și-au făcut datoria în acești 150 de ani (…)”, …! Care școală D-na director? Dacă nu știți că numai Școala din satul Berești-Tazlău a luat ființă în anul 1865 și că, celelalte școli (nu tot ale d-voastră?) au luat ființă după cum urmează: TESCANI-1848, ENĂCHEȘTI-1893, RĂMĂNEȘTI-1919, PRISACA-1921 și BOȘOTENI-1926, apelați la un profesor, doctor în istorie, ce îl aveți în subordine! Îmi cer scuze dacă, acest comunicat de presă a fost ”elaborat” tocmai de profesorul în cauză și, eu nu am făcut cea mai bună propunere!

LĂSAȚI UN MESAJ