SAMSUNG CAMERA PICTURES

O aniversare – implinirea a 15 ani de când functioneaza  Atelierele creatoare la Centrul Rezidential “Alexandra” din Onesti – aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Bacau – a adus clipe de mare bucurie, la Ziua Portilor Deschise de la acest centru onestean.

Alaturi de cei care sunt gazduiti aici si de cei care au numeroase satisfactii participând la activitatile din cadrul Atelierelor creatoare s-au aflat Daniela Titaru, director general adjunct la DGASPC, Corina Murariu Botez (o fosta directoare iubita  a Centrului Rezidential “Alexandra”, stabilita acum in SUA si care vine in sprijinul acestei institutii onestene prin numeroase actiuni realizate cu ajutorul Asociatiei “Incluziunea”).

De asemenea, au fost  prezenti mai multi membri de la Lion Heart Norvegia, ce au ramas impresionati de foarte multe lucruri de la Centrul Rezidential “Alexandra” din Onesti. “Unii dintre noi au revenit dupa ce in anul 2001 s-au pus bazele proiectului numit «Inima de leu», altii ne aflam pentru prima data la  acest centru. Am vizitat institutii asemanatoare din Norvegia si acesta imi pare la fel de bun ca si cele din aceasta tara. Munca ce se desfasoara aici este fantastica”, a declarat Odd Espegren, presedinte la Lion Heart Norvegia. Cei prezenti la “Ziua Portilor Deschise” au putut vedea expozitia permanenta din cadrul Centrului Rezidential “Alexandra” si atelierele de lucru, la care copiii nu numai ca realizeaza diferite obiecte, dar isi pun in valoare si aptitudinile artistice.

PUBLICITATE

“Surprizele” acestei manifestari au fost prezentarea unui scurt program muzical si … vizitarea Atelierului de bucatarie, unde copiii cu dizabilitati se incumeta sa pregateasca singuri micul dejun! Intr- un moment inedit au fost prezentate si câteva “povesti de succes “ ale Centrului Rezidential “Alexandra” in care  copiii si tinerii de aici dar si parinti si educatori  au evidentiat  marele sprijin  primit  in cadrul centrului, care le-a schimbat viata. Psiholog Corina Murariu Botez a declarat:”Astazi serbam felul cum copiii (care nu reuseau ca sa faca nimic),  au devenit independenti. Ideea principala este ca trebuie ca sa gasim o solutie  pentru ca acesti copii si tineri  sa se poata descurca singuri”. 

Directorul general adjunct al DGASPC Bacau, Daniela Titaru a ramas incântata  de ceea ce se lucreaza aici dar si de atmosfera “ca de familie” in care se desfasoara toate activitatile. Ea a marturisit:”Rezultatele  sunt in zâmbetele celor ce acceseaza  aceste servicii si promit sa ma implic mai mult, nu numai ca director general adjunct, pentru a aduce  bucurii si altor copii”. Constantin Rotaru, directorul Centrului Rezidential “Alexandra” a multumit pentru sprijinul acordat de Asociatia “Incluziunea” precum si celor de la Lion Heart Norvegia  si si- a exprimat increderea continuarii acestei colaborari.   


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ